Hello Fresh Mobile Banner
Grillet flankstek, portobellosopp og grønn beansalat

Grillet flankstek, portobellosopp og grønn beansalat

en smakfull oppskrift på grillet flankestek servert med portobello og grønn bønnesalat. perfekt for sommermåltidet eller helgebesøket.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/3 kopp balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer appelsinjuice
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/2 teskje chiliflak
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 570 gram flank steak, trimmet for synlig fett
  • 4 store portobelloburgere (ca. 340–450 gram), renset med et papirhåndkle
  • 1 spiseskje vann
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 340 gram grønne bønner, trimmet
  • 1 pose (ca. 140 gram) babyspinatblader (ca. 5 kopper babyspinat, lett pakket)
  • 4 tomater på vinranker (ca. 140 gram), hver delt i 8 båter
  • 1/2 liten rødløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Lag marinade: 2. Bland 2 spiseskjeer olivenolje, 3 spiseskjeer balsamicoeddik, appelsinjuice, 2 teskjeer finhakket hvitløk, chiliflak, og 1/4 teskje hver av salt og pepper i en bolle og visp sammen. Legg biff og sopp i en glassform eller en forsegbar plastpose, og hell marinaden over. Mariner i kjøleskapet i minst 1 time, eller opptil 4 timer.
  2. 2Lag dressing: 4. Bland de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, 3 spiseskjeer eddik, 1 teskje finhakket hvitløk, vann, sennep, og resten av 1/4 teskje salt og pepper. Visp til det er godt blandet.
  3. 3Legg grønne bønner i en damprist over noen centimeter med kokende vann og damp til de er møre, ca. 3 minutter. La dem avkjøle i kjøleskapet, eller for rask avkjøling, hell av vannet og dypp dem i en bolle med isvann i 2 minutter. La dem renne av og sett til side.
  4. 4Spray en grill eller grillpanne med non-stick matlagingsspray og varm opp over middels høy varme. Ta ut biff og sopp fra marinaden, og kast marinaden. Grill biffen til medium-rare og soppen til den er gjennomstekt, men fortsatt saftig, ca. 4–5 minutter på hver side for både biff og sopp. Ta dem av grillen og la hvile på et skjærebrett i ca. 10 minutter. Skjær biffen på tvers av fibrene i 1/4-tommers skiver; skjær soppen i 1/4-tommers skiver.
  5. 5For å sette sammen salaten, vend inn biffskivene, soppskivene, spinatbladene, tomater, grønne bønner og løk med dressingen. Fordel på 4 tallerkener.
  6. 6Utmerket kilde til: Protein, fiber, vitamin A, riboflavin, niacin, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, folat, vitamin K, pantotensyre, kobber, jern, mangan, fosfor, kalium, selen, sink
  7. 7God kilde til: Tiamin, kalsium, magnesium