Blaadsteik med rosmarinsaus og hvitbønnepuré
Lær hvordan du lager smakfulle bladede biffer med en kremet rosmarin hvitbønnpuré. En enkel og deilig hovedrett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stk. storfe chuck-steaks, ca. 1/2 til 1 tomme tykke (til sammen ca. 680 gram)
- 2 ss olivenolje, delt
- ytterligere olivenolje til å dryppe over
- 2 hvitløksfedd
- 2 bokser (ca. 425 gram hver) hvite bønner, for eksempel cannellini, skylt og avrent
- 1/3 kopp redusert-salt kyllingbuljong
- 1 ss tomatpuré
- 1 1/4 ts hakket rosmarin, delt
- 1/3 kopp tørr hvitvin
- 2 ss hakkede Kalamata-oliven med stein, delt
Fremgangsmåte
- 1Tørk av biffene og skjær tre gruntige snitt over midtbrusk i hver biff (for å forhindre at de krøller seg). Krydre med 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper (til sammen). Varm opp 1 spiseskje olje i en 12-tommers tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Brun biffene, snu én gang, totalt 5 til 9 minutter for medium-rare.
- 2I mellomtiden, ha hvitløk i en food processor med motoren i gang. Tilsett bønner, buljong, resten av oljen, og 1/4 teskje salt, og kjør til det er glatt.
- 3Overfør biffene til en tallerken og skru ned varmen på stekepannen til middels. Tilsett tomatpuré og 1 teskje rosmarin, og kok under omrøring i 30 sekunder. Hell i vin og kok opp, og skrap opp brune biter i bunnen av pannen, i 30 sekunder. Rør inn puré og 1 spiseskje oliven, og kok under omrøring til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter. Rør inn kjøttsaftene fra tallerkenen og smak til med salt og pepper.
- 4Server biffene med puréen. Topp med resten av rosmarinen, oliven, og en liten skvett med olje.
- 5Tørk av biffene og skjær tre gruntige snitt over midtbrusk i hver biff (for å forhindre at de krøller seg). Krydre med 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper (til sammen).
- 6Varm opp 1 spiseskje olje i en 12-tommers tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Brun biffene, snu én gang, totalt 5 til 9 minutter for medium-rare.
- 7I mellomtiden, ha hvitløk i en food processor med motoren i gang. Tilsett bønner, buljong, resten av oljen, og 1/4 teskje salt, og kjør til det er glatt.
- 8Overfør biffene til en tallerken og skru ned varmen på stekepannen til middels. Tilsett tomatpuré og 1 teskje rosmarin, og kok under omrøring i 30 sekunder. Hell i vin og kok opp, og skrap opp brune biter i bunnen av pannen, i 30 sekunder. Rør inn puré og 1 spiseskje oliven, og kok under omrøring til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter. Rør inn kjøttsaftene fra tallerkenen og smak til med salt og pepper.
- 9Server biffene med puréen. Topp med resten av rosmarinen, oliven, og en liten skvett med olje.