Langtidskokt ostekake

Langtidskokt ostekake

Lær hvordan du lager en kremet og deilig cheesecake i slow cooker. Perfekt dessert for alle anledninger. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 (425 gram) beholder ricotta
  • ¾ kopp sukker
  • 3 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 appelsin, revet skall
  • En klype salt
  • 1 (23 cm) ferdiglaget grahamkjeksbunn
  • 1 (425 gram) boks fersken, saften satt til side og fersken hakket
  • 1 appelsin, presset juice
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje sukker
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Pureér ricotta i en food processor til den er glatt, og skrap ned sidene underveis. Tilsett sukker og kjør pureé i omtrent ett minutt slik at det ikke blir kornete.
  3. 3Tilsett egg, vanilje, appelsinskall og salt. Kjør til det er jevnt og godt blandet.
  4. 4Plasser en liten bolle i bunnen av en 5-liters slow cooker, og legg en liten tallerken oppå bollen.
  5. 5Legg paideigen oppå tallerkenen, og hell fyllet i paideigen.
  6. 6Legg fire tørkepapir over toppen av slow cookeren, pass på at de ikke berører toppen av ostekaken.
  7. 7Sett på lokk og kok på høy varme i 1 ½ time, eller til den er stivnet.
  8. 8Ta ut ostekaken fra slow cookeren og la den hvile i 30 minutter, deretter kjøl den ned i kjøleskapet i 30 minutter eller til den er avkjølt.
  9. 9I en liten kjele, visp sammen den reserverte ferskenjuicen, appelsinjuice, maisenna, sukker og salt.
  10. 10Rør inn de hakkede ferskenene og varm opp på middels varme.
  11. 11Kok opp og la det småkoke til væsken tykner, ca. 5 minutter.
  12. 12Ta av varmen og server den varme ferskenblandingen over et stykke ostekake.
  13. 13Ovninstruksjoner:
  14. 14Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  15. 15Plasser paideigen i en ildfast form eller stekepanne som er stor nok til å romme paiformen.
  16. 16Hell fyllet i paideigen.
  17. 17Hell omtrent 2,5 cm varmt vann i bunnen av formen, og dekk med aluminiumsfolie.
  18. 18Stikk ca. 12 hull i folien med en pinne for å slippe ut damp.
  19. 19Stek i 50 minutter til 1 time, eller til ostekaken er stivnet.
  20. 20Ta ostekaken ut av vannbadet og la den hvile på benken i 30 minutter.
  21. 21Sett den deretter i kjøleskapet i 30 minutter eller til den er avkjølt.