
Langtidskokt ostekake
Lær hvordan du lager en kremet og deilig cheesecake i slow cooker. Perfekt dessert for alle anledninger. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 (425 gram) beholder ricotta
- ¾ kopp sukker
- 3 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 appelsin, revet skall
- En klype salt
- 1 (23 cm) ferdiglaget grahamkjeksbunn
- 1 (425 gram) boks fersken, saften satt til side og fersken hakket
- 1 appelsin, presset juice
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1 spiseskje sukker
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Pureér ricotta i en food processor til den er glatt, og skrap ned sidene underveis. Tilsett sukker og kjør pureé i omtrent ett minutt slik at det ikke blir kornete.
- 3Tilsett egg, vanilje, appelsinskall og salt. Kjør til det er jevnt og godt blandet.
- 4Plasser en liten bolle i bunnen av en 5-liters slow cooker, og legg en liten tallerken oppå bollen.
- 5Legg paideigen oppå tallerkenen, og hell fyllet i paideigen.
- 6Legg fire tørkepapir over toppen av slow cookeren, pass på at de ikke berører toppen av ostekaken.
- 7Sett på lokk og kok på høy varme i 1 ½ time, eller til den er stivnet.
- 8Ta ut ostekaken fra slow cookeren og la den hvile i 30 minutter, deretter kjøl den ned i kjøleskapet i 30 minutter eller til den er avkjølt.
- 9I en liten kjele, visp sammen den reserverte ferskenjuicen, appelsinjuice, maisenna, sukker og salt.
- 10Rør inn de hakkede ferskenene og varm opp på middels varme.
- 11Kok opp og la det småkoke til væsken tykner, ca. 5 minutter.
- 12Ta av varmen og server den varme ferskenblandingen over et stykke ostekake.
- 13Ovninstruksjoner:
- 14Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
- 15Plasser paideigen i en ildfast form eller stekepanne som er stor nok til å romme paiformen.
- 16Hell fyllet i paideigen.
- 17Hell omtrent 2,5 cm varmt vann i bunnen av formen, og dekk med aluminiumsfolie.
- 18Stikk ca. 12 hull i folien med en pinne for å slippe ut damp.
- 19Stek i 50 minutter til 1 time, eller til ostekaken er stivnet.
- 20Ta ostekaken ut av vannbadet og la den hvile på benken i 30 minutter.
- 21Sett den deretter i kjøleskapet i 30 minutter eller til den er avkjølt.