
Badal Jaam
oppskrift på badal jaam, en deilig og aromatisk søt rett fra sør-asia. perfekt som dessert eller snacks, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper naturell yoghurt
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 10 mellomstore hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/4 kopp hakkede friske korianderblader, delt
- 2 store globeauberginer, skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 1 1/2 teskje salt
- Olje til steking i panne
- 1 spiseskje olje
- 2,5 cm ingefær, skrelt og hakket
- 6–8 hvitløksfedd, skrelt og hakket
- 1/2 mellomstor løk, skrelt og hakket
- 2 teskjeer paprika
- 1 teskje salt
- 4 mellomstore tomater, grovhakket og most i en food processor
- 1 1/2 teskje ristet malt spisskummen
- 1 1/2 teskje svart saltsaltpulver
- 1 1/2 teskje mangopulver
- 1 1/2 teskje chiliflak
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Muslinklut
- 2Heng yoghurt i en muslinklut over vasken og la myse (vannet) renne ut i omtrent 2 timer. Overfør den tyknede yoghurten til en bolle og tilsett sitronsaft, hvitløk, 1/2 teskje salt og halvparten av korianderen. Bland godt og sett til side. Salt aubergineskivene med 1 1/2 teskje salt og la dem renne av i omtrent 30 til 45 minutter. Tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 3Varm opp olje i en stekepanne på ca. 25 cm (ca. 1/4 tomme dybde) og stek aubergineskivene på middels til høy varme til de er gyldne, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. Sett til side.
- 4Varm opp 1 spiseskje olje i en kjele på 4 liter. Når oljen er varm, tilsett ingefær og hvitløk og sautér i 20 sekunder. Tilsett hakket løk og sautér på middels varme til den er myk, ca. 6 til 8 minutter. Tilsett paprika, 1 teskje salt og tomater; la det småkoke i 30 til 40 minutter, eller til sausen blir tykk og har ketchup-lignende konsistens.
- 5Legg aubergineskivene i en dyp bakeplate i ett lag. Pensle generøst toppen av hver skive med tomatsaus. Bland sammen spisskummen, svart salt, mangopulver og chiliflak, og strø det over aubergineskivene. Lukk bakeplaten tett med aluminiumsfolie. Stek i en forvarmet ovn ved 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit) i 20 minutter.
- 6Server med en klatt tykk yoghurt-saus og et dryss av den resterende hakkede korianderen på hver skive.