
Sommerfruktkakemiks
oppskrift på sommerfrukt cobbler, en deilig og enkel dessert med sesongens frukter. perfekt for varme sommerdager og hyggelige samlinger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 5 spiseskjeer usaltet smør, skivet, pluss mer til å smøre formen
- 2. 4 kopper (6 til 8) skivede, skrelte nektariner
- 3. 1 pint bringebær
- 4. 2/3 kopp sukker, delt
- 5. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 6. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 7. 3/4 teskje salt, delt
- 8. 1 1/4 kopper hvetemel
- 9. 1/2 kopp fin maismel
- 10. 2 teskjeer bakepulver
- 11. 1/2 teskje natron
- 12. 6 spiseskjeer lettmelk
- 13. 1 spiseskje råsukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Smør en 23 cm (9-tommers) kvadratisk bakeform. I en bolle, vend nectarine- og bringebærbiter med 1/3 kopp sukker, maisstivelse, juice og 1/4 teskje salt for å blande det godt; hell det i formen. I en annen bolle, visp sammen resten av sukkeret (1/3 kopp), mel, maismel, bakepulver, natron og resten av saltet (1/2 teskje). I en food processor, puls sukker-mel-blandingen i 10 sekunder; tilsett skåret smør og puls til deigen er i biter på størrelse med erter, ca. 1 minutt. Tilsett kulturmelk og puls et par ganger til deigen akkurat er blandet. Bruk en måleskje på 1/3 kopp for å fordele deigen i 10 runde kjeks; plasser dem oppå frukten. Trykk lett på kjeksene med fingrene for å flate ut toppene; strø over råsukker. Stek til saften bobler kraftig og kjeksene er gyldne, ca. 50 minutter. Server varm eller romtemperert.
- 22. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Smør en 23 cm (9-tommers) kvadratisk bakeform. I en bolle, vend nectarine- og bringebærbiter med 1/3 kopp sukker, maisstivelse, juice og 1/4 teskje salt for å blande det godt; hell det i formen. I en annen bolle, visp sammen resten av sukkeret (1/3 kopp), mel, maismel, bakepulver, natron og resten av saltet (1/2 teskje). I en food processor, puls sukker-mel-blandingen i 10 sekunder; tilsett skåret smør og puls til deigen er i biter på størrelse med erter, ca. 1 minutt. Tilsett kulturmelk og puls et par ganger til deigen akkurat er blandet. Bruk en måleskje på 1/3 kopp for å fordele deigen i 10 runde kjeks;