Rocky Road-barer

Rocky Road-barer

Lær hvordan du lager chewy og søte rocky road bars. Perfekt som snacks eller dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1/4 pund (1 pinne) usaltet smør
  • 1 unse usøtet sjokolade
  • 1 kopp sukker
  • 2 egg, romtempererte
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 til 1 kopp grovhakkede ristet valnøtter, pekannøtter eller peanøtter
  • 1 teskje bakepulver
  • 170 gram kremost, romtemperert
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 kopp (4 spiseskjeer) usaltet smør, romtemperert
  • 1 egg, romtemperert
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp ristet valnøtter, pekannøtter eller peanøtter, grovhakket
  • 1 kopp halv-søt sjokoladeknapper
  • 1/4 kopp (4 spiseskjeer) usaltet smør
  • 1 unse usøtet sjokolade
  • 2 unse kremost
  • 1/4 kopp helmelk
  • 1 kopp melis
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader. Smør og mel en 23x33 cm (9x13 tommer) form lett.
  2. 2For å lage det første laget: Plasser smør og sjokolade i en liten kjele og kok opp på laveste varme til nesten all sjokoladen har smeltet. Ta av varmen, tilsett sukker, egg, vanilje, mel, nøtter og bakepulver, og bland godt. Trykk det ut i den forberedte formen og sett til side.
  3. 3For å lage det andre laget: Plasser kremost, sukker, mel, smør, egg og vanilje i en miksebolle med en flat visp og bland til det er glatt og luftig. Skrap ned langs kantene av bollen, tilsett nøttene, bland for å kombinere, og fordel over det første laget. Strø over sjokoladeknapper og sett formen i ovnen. Stek til det er lett gyllent i kantene, ca. 20–25 minutter.
  4. 4Strø marshmallows over det andre laget og sett formen tilbake i ovnen til marshmallowsene akkurat har smeltet, men ikke fått farge, ca. 3 minutter.
  5. 5For å lage glasuren: Plasser smør og sjokolade i en liten kjele og kok opp på laveste varme til nesten all sjokoladen har smeltet. Tilsett kremost og melk, og bland til det er glatt. Rør inn melis og vanilje, og bland til det er jevnt. Hell umiddelbart glasuren over marshmallowsene og rør raskt sammen de to lagene. La avkjøle i formen og skjær i 36 til 48 barer. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.