Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Lær hvordan du lager deilige sjokolade trøfler hjemme. En enkel oppskrift på klassiske trøfler som passer perfekt til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 12 unser god kvalitet semi-søt eller bittersøt sjokolade
  • 2/3 kopp kremfløte eller ikke-meieribasert piskekrem
  • 2 spiseskjeer Dutch-behandlet kakaopulver
  • 2 spiseskjeer melis
  • 3 spiseskjeer finhakkede usaltede pistasjnøtter, mandler eller hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk sjokoladen for hånd eller i en food processor utstyrt med en metallblad, og legg den i en middels stor bolle. Hell fløten i en liten tykkbunnet kjele. Kok opp over middels varme. Hell fløten over sjokoladen. Rør forsiktig med en tresleiv for å smelte sjokoladen. Ikke pisk eller rør for kraftig, da vil du få inn luft. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er stivt, ca. 2 timer. Legg bakepapir eller voksark på et stekebrett. Bruk en liten melonskje eller iskremkule, og legg små kuler av blandingen med en teskje på det forberedte brettet. Frys til de er faste, ca. 20 minutter. Ha kakao, melis og hakkede nøtter i tre separate grunne skåler. Rull en tredjedel av kulene i kakaoblandingen, en tredjedel i melisen, og en tredjedel i de hakkede nøttene. Rull raskt mellom håndflatene for å forme dem til perfekte runde kuler. Du kan trenge å rulle dem på nytt i nøtter eller melis hvis det faller av for mye. Legg dem tilbake på et bakepapirkledd stekebrett eller annet papirkledd oppbevaringssted, i ett lag. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til de skal serveres. Kan lages 10 dager i forveien, oppbevares kjølig.