Tomat-ingefærrømme

Tomat-ingefærrømme

oppskrift på tomat ingefærsyltetøy med frisk smak. perfekt som pålegg eller gave. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 spiseskje peanøttolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje revet fersk ingefær
  • 4 modne plommetomater, hakket
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 spiseskje risvinseddik
  • 2 teskjeer finhakket sitrongress
  • 1 spiseskje finhakket basilikum
  • 1 spiseskje finhakket mynte
  • 1 spiseskje fersk limesaft
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele koker du løken i peanøttoljen til den er godt brunet, omtrent 6 til 8 minutter. Tilsett hvitløk og ingefærrot, og kok i ett minutt til. Tilsett tomaten og kok på lav varme, under omrøring hele tiden, i 8 til 10 minutter. Tilsett sukker og eddik, og kok i ytterligere 2 minutter. Overfør tomatblandingen til en blender eller foodprocessor og kjør til den er jevn. Ha den pureerte blandingen tilbake i kjelen, og rør inn sitrongress, basilikum, mynte, lime- og sitronjuice. La det småkoke til det tykner. Server varmt, romtemperert eller avkjølt.