
Kanelboller med vaniljeis i pinneform
oppskrift på deilige kanel swirl vanilje iskrembarer. perfekt som sommerdessert eller nytelse året rundt. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp kremfløte
- 2. 2 teskjeer malt kanel
- 3. Kosher-salt
- 4. 1 1/2 kopper naturlig mandel- eller annen nøttesmør, delt
- 5. 1 kopp (pakket) lyst brunt sukker, delt
- 6. 2 pint vaniljeis
- 7. 1 kopp virgin kokosolje, smeltet
- 8. 2/3 kopp hakkede pretzelstenger
- 9. Flakete havsalt
Fremgangsmåte
- 11. Legg et 8x8" bakepapir, helst i metall, i en bakeform og dekk med plastfolie, med rikelig overheng på alle sider. La det stå i fryseren i 10 minutter. I mellomtiden blander du krem, kanel, en klype kosher salt, 1/2 kopp mandelsmør og 1/2 kopp brunt sukker i en blender. Tilsett 1–2 ss vann hvis blandingen er for tykk eller ser ut til å være ødelagt, og kjør til den er glatt og tykk, men fortsatt hellbar. Fjern sidene av beholderne fra iskremen. Skjær iskremen i 2" store biter og legg dem i en middels stor bolle. La stå i ca. 5 minutter til de er litt mykere, og rør deretter med en tresleiv eller stor gummispatel til konsistensen minner om tykk kakerøre. Skrap mandelsmørblandingen over iskremen i bollen og vend forsiktig flere ganger med en gummispatel for å skape et marmorerte utseende (ikke overbland; du vil ha tydelige bånd). Hell blandingen i den forberedte bakeformen og jevn ut overflaten. Glatt ut toppen, og trekk plastfolien opp og over iskremen. Sett i fryseren til den er helt stiv, ca. 12 timer. Forbered to bakepapirkledde stekeplater med bakepapir og sett dem i fryseren. (Frys dem minst 15 minutter før bruk for å sikre at de er godt avkjølt.) Ta bakeformen med iskremen ut av fryseren. Bruk plastens kanter til å løsne iskremen og plasser den på et skjærebrett; fjern plasten. Bruk en tørr, varm kniv (dyp den i varmt vann og tørk den mellom skjæringene) for å skjære iskremen i et 6x4 rutenett, slik at du får 24 barer. Hvis iskremen begynner å bli myk, sett den tilbake i fryseren til den er fast før du fortsetter. Plasser barene på den avkjølte bakeplaten, med jevne mellomrom, og sett dem i fryseren til de er faste, ca. 40–45 minutter. Visp kokosolje, en klype kosher salt, resten av mandelsmøret (1 kopp) og resten av det brune sukkeret (1/2 kopp) i en liten bolle til det er glatt. Arbeid med én bar om gangen og bruk en gaffel til å dyppe iskrembarene i kokosoljeblandingen, la overflødig renne av tilbake i bollen, og plasser dem deretter på den resterende avkjølte bakeplaten. Strø umiddelbart med pretzels og havsalt. Hvis iskremen blir for myk under arbeidet, kan du sette den tilbake i fryseren av og til. Sett barene i fryseren til iskremen og nøttesmøret er helt stivt, minst 1 time, før servering.