Sjokolademandelkake
Lær hvordan du lager en deilig sjokolade-mandel ostekake med steg-for-steg instruksjoner. Perfekt for spesielle anledninger og dessertbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pakke (200 g) mandelflavourte kokies (Amaretti), finhakket
- 1/4 kopp smør, smeltet
- 1 kopp sjokoladeovertrukne mandler, hakket, delt
- 3 pakker (250 g) PHILADELPHIA Chocolate Brick Cream Cheese, myknet
- 3/4 kopp sukker
- 3 egg
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Bland kjeksbiter og smør; trykk blandingen ned i bunnen av en 23 cm rund springform. Strø over 1/2 kopp nøtter.
- 3Pisk kremost og sukker i en stor bolle med en mikser til det er godt blandet. Tilsett egg, ett om gangen, og bland på lav hastighet etter hver til det akkurat er blandet; hell over bunnen.
- 4Stek i 40 til 45 minutter, eller til midten nesten er stivnet. Bruk en kniv til å løsne kaken fra kanten av formen; avkjøl før du fjerner ringen. Sett ostekaken i kjøleskapet i 4 timer. Pynt med resten av nøttene før servering.