Marbled mandelkake med smørkrem
oppskrift på marbleized mandel pound cake, en myk og smakfull kake med vakker marmoreffekt og mandelsmak. perfekt til kaffen eller som dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Smør og mel til brødformer
- 1 ½ stikker usaltet smør, myknet, romtemperatur
- 1 ⅔ kopper sukker
- ½ kopp mandelmasse
- 5 eggeplommer
- 1 teskje vanilje
- 12 store eggehviter
- En klype salt
- 3 kopper siktet mel
- 85 gram semi-søt sjokolade, smeltet
- ½ kopp mandelmasse
- ½ teskje revet appelsinskall
- 1 kopp pisket krem eller rømme
- Skiver av mandelkake
- Likør som Kirsch etter smak
- Sukkererte frukter som bær, kiwi, fersker eller plommer etter smak
- 1 kopp pisket krem
- 1 kopp siktet mørk usøtet kakao
- ⅔ kopp kremfløte
- ⅓ kopp usaltet smør
- 1 ⅓ kopper sukker
- 1 teskje vanilje
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 2 brødformer (9 x 5 x 3 tommer)
- 2Smør og mel: Smør og mel til 2 brødformer (9 x 5 x 3 tommer) og sett til side. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Med en elektrisk mikser pisk smør og 1/4 kopp sukker til det er lyst og luftig. Tilsett mandelpuré litt etter litt og fortsett å piske til blandingen er lett og luftig. Tilsett eggeplommene én etter én, og pisk godt mellom hver, deretter rør inn vaniljen.
- 4Pisk eggehvitene med en klype salt til myke topper dannes. Tilsett resten av sukkeret, en spiseskje av gangen, og pisk til eggehvitene er stive, men ikke tørre. Vend inn en fjerdedel av de piskede eggehvitene i smør- og mandelblandingen, og vend deretter denne lette blandingen forsiktig inn i resten av eggehvitene, mens du drysser og tilsetter mel underveis. Rør inn smeltet sjokolade, og bruk en slikkepott for å marmorerer røren. Hell røren i de forberedte brødformene og stek i ca. 1 time og 15 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av kaken; kakene skal være gyldne og trekke seg fra kantene av formen. La kakene hvile i formene i 15 minutter. Bruk en skarp kniv til å løsne kantene, og sett kakene på en rist for å avkjøle helt.
- 5Ta resten av mandelpuréen ut av boksen, rør inn revet appelsinskall og litt pisket krem eller rømme for å gjøre blandingen mer flytende; vend inn resten av den piskede kremen og bruk som topping sammen med skivede og sukkerstrødde jordbær eller bringebær.
- 6Legg noen skiver av kaken i bunnen av en brødform; dryss over likør og topp med frukt og pisket krem. Gjenta med minst én lag til, og avslutt med kake på toppen. Dekk til og sett i kjøleskapet til kaken er blitt fuktig.
- 7Bland kakao, kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp på lav varme, kok under konstant omrøring til glatt og tykk, ca. 5 minutter. Ta av varmen, rør inn vaniljen. Hell glasuren over skivene av mandelkaken toppet med iskrem. Oppbevar resten av glasuren i en lukket glasskrukke i kjøleskapet i flere uker; varm opp til kokepunkt før bruk igjen.
- 8Gir ca. 3 ½ kopper