Marmorspicekake

Marmorspicekake

Lær hvordan du lager en vakker og smakfull marble spice cake. En perfekt kake for enhver anledning med krydrede smaker og flott utseende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 3/4 kopper kakehvetemel
  • 2. 3 teskjeer bakepulver
  • 3. 16 spiseskjeer (2 staver) usaltet smør, myknet
  • 4. 1 1/2 kopper sukker
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 3 store egg, romtempererte
  • 7. 3/4 kopp melk
  • 8. 3 spiseskjeer usøtet melasse
  • 9. 1 1/2 teskje kvernet kanel
  • 10. 1 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 11. 1/2 teskje malt nellik

Fremgangsmåte

  1. 11. Én 12-koppers Bundt-form, smør og mel.
  2. 22. Sett en rist i midten av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. Smør en 12-koppers Bundt-form og mel den smurte overflaten, og rist av overflødig mel.
  3. 33. Bland kake-mel og bakepulver godt sammen i en liten bolle.
  4. 44. I en stor bakebolle, pisk smøret til det er mykt og lyst. Bruk en håndmixer på middels hastighet eller en kraftig mikser med flatpisker, hvis du har. Pisk gradvis inn sukker og salt, og fortsett å piske i omtrent 5 minutter til det er veldig lyst og luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen, og fortsett å piske til røren er glatt og fluffy.
  5. 55. Sikt halvparten av kake-melet over smørblandingen, og rør det inn. Rør inn melken grundig, og skrap ned langs sidene av bollen. Sikt over resten av kake-melet og rør det inn. Pisk røren i noen sekunder for å sikre at alt er godt blandet.
  6. 66. Del røren i to deler, og rør inn molasses og krydder grundig i den ene delen.
  7. 77. Skje vekselvis spiseskjeer av de to rørene i den forberedte formen. Bruk tuppen av en kniv til å lage zigzag-mønster gjennom rørene for å lage et marmoreringsmønster. Stek kaken i ca. 45–50 minutter, eller til den er godt hevet og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen på en rist i 5 minutter, før den snus ut på en rist for å avkjøle helt.
  8. 88. Tips:
  9. 99. Smør Bundt-former med veldig mykt, ikke smeltet smør. Dryss over mel eller fin tørr brødsmuler.
  10. 1010. Bruk alltid et isolert eller dobbelt bakepapir i bunnen av ovnen for å forhindre at kaker brenner seg.