Kandisert søtpotetpuré
Lær hvordan du lager en deilig candied sweet-potato purée. En søt og kremet dessert perfekt for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 pund søtpoteter (omtrent 5 mellomstore)
- 2. 1 stor naveloransje
- 3. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 1 1/2 spiseskje bourbon
- 6. 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 7. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C (400°F) og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Prikk søtpotetene flere steder med en gaffel og stek dem på stekebrettet midt i ovnen til de er veldig møre, ca. 1 til 1 ¼ time. Riv finhakket nok av appelsinskallet til å måle 1 teskje, og press ut nok appelsinsaft til å måle ½ kopp. I en liten kjele smelter du 4 spiseskjeer smør over middels varme og rører inn appelsinskall, appelsinsaft, sukker, bourbon, muskatnøtt og salt, og rører til sukkeret er oppløst. Når søtpotetene er akkurat kalde nok til å håndteres, skrell dem og ha kjøttet i en food processor. Tilsett smør og puré til det er jevnt og glatt. Søtpotetpuré kan lages opp til to dager i forveien og oppbevares i en dekkende, grunn form på ca. 1 ½ liter. Varm opp puréen, dekket, i midten av ovnen på 175°C (350°F). Overfør puréen til et serveringsfat og legg små klatter av de resterende 2 spiseskjeene smør på toppen, slik at det smelter og danner små bassenger.