
Jordbærkopper
Lær hvordan du lager deilige jordbærkopper med denne enkle oppskriften. Perfekt som sommerdessert eller forfriskende snack. Klar på kort tid!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp vann
- 1 pakke sukkerfri sitrongelé (4 porsjoner)
- 10 unser frosne, usøtede jordbær, delvis tint
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje sukkererstatning (anbefalt: Splenda)
- 6 friske jordbær, valgfritt, til pynt
- 6 mynteblader, valgfritt, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vannet i en liten kjele. Ha gelatin og det kokende vannet i en blender, og kjør i 10 til 15 sekunder for å løse opp gelatinet. Tilsett jordbærene og kjør igjen, bare så lenge det er nødvendig for å blande inn bærene. Sett blenderen i kjøleskapet i 10 minutter, eller til blandingen begynner å tykne litt.
- 2Tilsett 3/4 kopp av den tykke fløten, og kjør i blenderen bare så lenge det er nødvendig for å blande det hele, ca. 10 til 15 sekunder. Hell over i 5 eller 6 pene små dessertskåler og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 3Med en elektrisk mikser eller for hånd, pisk den resterende 1/4 koppen med vanilje og sukkererstatning. Topp hver skål med en klatt pisket krem. Hvis ønskelig, skjær en jordbær i en vifteform og plasser den på toppen sammen med et mynteblad som pynt.