
Laksekaker med estragon- og gressløk-dippsaus
oppskrift på deilige laksekaker servert med en frisk estragon- og gressløk-dippsaus. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund skinn- og benfri laksefilet
- 2. 1 stort egg
- 3. 1/2 kopp finhakkede ferske brødsmuler
- 4. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 5. 1 teskje revet limeskall
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 8. Pynt: limebåter
- 9. Tilbehør: Estragon- og gressløk-dippsaus
Fremgangsmåte
- 11. Tørk laksen godt, og skjær den i omtrent 1/3-tommers terninger med en skarp kniv. I en middels stor bolle lett pisker du egget og vender forsiktig inn laksen og de resterende ingrediensene til det akkurat er blandet. Varm opp en 30 cm non-stick stekepanne over middels varme, og arbeid i porsjoner. Slipp 2 spiseskjeer av lakseblandingen med omtrent 1 tomms avstand i pannen. Stek kakene til undersidene er gylne, ca. 1 minutt. Vend kakene og stek til de er gjennomstekte, ca. 1 minutt til. Overfør kakene til et fat når de er ferdigstekte. Laksekaker kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La kakene komme til romtemperatur før servering.
- 22. Tørk laksen godt, og skjær den i omtrent 1/3-tommers terninger med en skarp kniv. I en middels stor bolle lett pisker du egget og vender forsiktig inn laksen og de resterende ingrediensene til det akkurat er blandet.
- 33. Varm opp en 30 cm non-stick stekepanne over middels varme, og arbeid i porsjoner. Slipp 2 spiseskjeer av lakseblandingen med omtrent 1 tomms avstand i pannen. Stek kakene til undersidene er gylne, ca. 1 minutt. Vend kakene og stek til de er gjennomstekte, ca. 1 minutt til. Overfør kakene til et fat når de er ferdigstekte. Laksekaker kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La kakene komme til romtemperatur før servering.
- 44. Pynt kakene med limebåter og server med dippesaus.
- 55. Pynt kakene med limebåter og server med dippesaus.