Laksekaker med estragon- og gressløk-dippsaus

Laksekaker med estragon- og gressløk-dippsaus

oppskrift på deilige laksekaker servert med en frisk estragon- og gressløk-dippsaus. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund skinn- og benfri laksefilet
  • 2. 1 stort egg
  • 3. 1/2 kopp finhakkede ferske brødsmuler
  • 4. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 5. 1 teskje revet limeskall
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 8. Pynt: limebåter
  • 9. Tilbehør: Estragon- og gressløk-dippsaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Tørk laksen godt, og skjær den i omtrent 1/3-tommers terninger med en skarp kniv. I en middels stor bolle lett pisker du egget og vender forsiktig inn laksen og de resterende ingrediensene til det akkurat er blandet. Varm opp en 30 cm non-stick stekepanne over middels varme, og arbeid i porsjoner. Slipp 2 spiseskjeer av lakseblandingen med omtrent 1 tomms avstand i pannen. Stek kakene til undersidene er gylne, ca. 1 minutt. Vend kakene og stek til de er gjennomstekte, ca. 1 minutt til. Overfør kakene til et fat når de er ferdigstekte. Laksekaker kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La kakene komme til romtemperatur før servering.
  2. 22. Tørk laksen godt, og skjær den i omtrent 1/3-tommers terninger med en skarp kniv. I en middels stor bolle lett pisker du egget og vender forsiktig inn laksen og de resterende ingrediensene til det akkurat er blandet.
  3. 33. Varm opp en 30 cm non-stick stekepanne over middels varme, og arbeid i porsjoner. Slipp 2 spiseskjeer av lakseblandingen med omtrent 1 tomms avstand i pannen. Stek kakene til undersidene er gylne, ca. 1 minutt. Vend kakene og stek til de er gjennomstekte, ca. 1 minutt til. Overfør kakene til et fat når de er ferdigstekte. Laksekaker kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La kakene komme til romtemperatur før servering.
  4. 44. Pynt kakene med limebåter og server med dippesaus.
  5. 55. Pynt kakene med limebåter og server med dippesaus.