
Miso-sitronlaks med grønnsaker
oppskrift på miso-citrus poached salmon med ferske grønnsaker. sunn, smakfull og enkel å lage. perfekt for en lett middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje olivenolje
- 1/3 kopp hakket løk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/4 sitronbåt
- vann til å dekke
- 1 spiseskje misopasta
- 1/4 terning grønnsaksbuljong
- 2 (170 gram) laksefileter med skinn
- 10 baby bok choy
- 2 gulrøtter, kuttet i matchstaver
- 2 stenger selleri, kuttet i matchstaver
- 1 bunt enokisopp, kuttet fra stilken og delt opp
- 1 liten bunt vannløk
- 2 grønne løk, skåret på skrå
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor, dyp stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; kok og rør til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Press sitronsaft over løken og tilsett skallet i pannen. Fyll pannen omtrent halvfull med vann; rør inn misopasta og grønnsaksbuljongterning.
- 2Legg laksefileten med skinnsiden ned i pannen. Hell i nok vann til å dekke, og la det småkoke i ca. 4 minutter. Tilsett babybok choy, gulrøtter og selleri. Fortsett å småkoke til laksen lett faller fra hverandre med en gaffel, ytterligere 2 til 6 minutter.
- 3Overfør laksefiletene til grunne boller. Fjern sitronskallet fra pannen, og rør inn enoki-sopp, ruccola og grønn løk i buljongen. Kok til det er gjennomvarmt, ca. 20 sekunder.
- 4Anrett babybok choy, gulrøtter, selleri, enoki-sopp, ruccola og grønn løk rundt laksen i bollene. Hell buljongen over.