Miso-sitronlaks med grønnsaker

Miso-sitronlaks med grønnsaker

oppskrift på miso-citrus poached salmon med ferske grønnsaker. sunn, smakfull og enkel å lage. perfekt for en lett middag eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje olivenolje
  • 1/3 kopp hakket løk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/4 sitronbåt
  • vann til å dekke
  • 1 spiseskje misopasta
  • 1/4 terning grønnsaksbuljong
  • 2 (170 gram) laksefileter med skinn
  • 10 baby bok choy
  • 2 gulrøtter, kuttet i matchstaver
  • 2 stenger selleri, kuttet i matchstaver
  • 1 bunt enokisopp, kuttet fra stilken og delt opp
  • 1 liten bunt vannløk
  • 2 grønne løk, skåret på skrå

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stor, dyp stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; kok og rør til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Press sitronsaft over løken og tilsett skallet i pannen. Fyll pannen omtrent halvfull med vann; rør inn misopasta og grønnsaksbuljongterning.
  2. 2Legg laksefileten med skinnsiden ned i pannen. Hell i nok vann til å dekke, og la det småkoke i ca. 4 minutter. Tilsett babybok choy, gulrøtter og selleri. Fortsett å småkoke til laksen lett faller fra hverandre med en gaffel, ytterligere 2 til 6 minutter.
  3. 3Overfør laksefiletene til grunne boller. Fjern sitronskallet fra pannen, og rør inn enoki-sopp, ruccola og grønn løk i buljongen. Kok til det er gjennomvarmt, ca. 20 sekunder.
  4. 4Anrett babybok choy, gulrøtter, selleri, enoki-sopp, ruccola og grønn løk rundt laksen i bollene. Hell buljongen over.