Fettuccine med svinekjøtt, grønnsaker og bønner

Fettuccine med svinekjøtt, grønnsaker og bønner

Lær hvordan du lager smakfull fettuccine med svinekjøtt, grønnsaker og bønner. En rask og enkel rett perfekt for en næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund boneless svinekam (Boston butt)
  • 2. 8 hvitløksfedd, 4 delt i to, 4 finhakket
  • 3. 2 teskjeer kosher salt, pluss mer
  • 4. 1 kopp revet, 1" store biter av daggammelt, crusty hvitt brød
  • 5. 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 6. 1 spiseskje finrevet sitronskall
  • 7. 1 spiseskje finrevet appelsinskall
  • 8. ½ teskje knuste rød pepperflak
  • 9. 1 boks på 15 unser cannellini-bønner (hvite kidneybønner), skylt
  • 10. ½ kopp finrevet Parmesanost, delt, pluss mer
  • 11. Nykvernet svart pepper
  • 12. 2 bunt med nepegrønnsaker eller kål, fjerne midtribber og stilker, blader grovhakket
  • 13. 1 pund fettuccine

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser svinekjøttet i en stor stekepanne. Bruk en liten kniv til å lage 8 jevnt fordelte snitt i kjøttet; skyv inn en halv hvitløkfedd i hvert snitt. Krydre svinekjøttet med 2 teskjeer salt, dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Fjern plasten og stek kjøttet til det er veldig mørt, ca. 3 ½–4 timer. La det avkjøle. Riv kjøttet i biter og sett til side. Kjør brød i en food processor til det dannes grove smuler. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett brødsmulene og kok, rør ofte, til de er gylne, ca. 5 minutter. Tilsett sitrusskall fra sitron og appelsin og rød pepperflak, og kok, rør, bare til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Overfør sitrusbrødsmulene til en tallerken med papirhåndkle og la det avkjøle. Kok bønnene i en liten kjele med 2 kopper vann og ¼ kopp parmesanost, og la det koke opp. Senk varmen og la det småkoke til smakene har blandet seg, ca. 5–8 minutter. Krydre med salt og pepper. Varm opp de resterende 4 spiseskjeene olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett hakket hvitløk og kok, rør, til det dufter godt, men ikke blir brunt, ca. 1 minutt. Tilsett grønnsakene og kok, rør av og til, til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett bønnene med kokevæsken og det reserverte kjøttet. I mellomtiden, kok pasta i en annen stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente. Sil av pastaen, og spar 1 kopp kokevann. Tilsett pasta og ½ kopp kokevann til grønnsakene. Kok over middels høy varme, rør, og tilsett mer kokevann etter behov til sausen dekker pastaen. Rør inn ¼ kopp parmesan. Topp med brødsmuler og mer parmesan. FORBERED: Svinekjøttet kan stekes og rives opp til 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Sitrusbrødsmulene kan lages 1 dag i forveien; oppbevares lufttett ved romtemperatur.