Saltede karve- og rugstenger

Saltede karve- og rugstenger

Lær hvordan du lager saltede karve rugbrødstenger – en perfekt snacks eller tilbehør. Enkel oppskrift med sprø tekstur og fyldig smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer tørrgjær, aktiv
  • 2. 1 teskje honning
  • 3. 1 1/3 kopper lunkent vann (ca. 38°C)
  • 4. 1 spiseskje olivenolje
  • 5. 1 1/2 kopper rugmel
  • 6. 1 teskje Diamond Crystal® fint havsalt
  • 7. 2 spiseskjeer knuste karawayfrø
  • 8. 1 teskje løkpulver
  • 9. 1 teskje hvitløkpulver
  • 10. 2 1/4 kopper hvetemel, eller mer etter behov
  • 11. 1 spiseskje Diamond Crystal® grovt havsalt, delt
  • 12. 1 spiseskje karawayfrø, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Løs opp gjæren i vann og honning i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. La det stå i 5 minutter eller til det dannes et kremaktig skum. Tilsett olivenolje, Diamond Crystal® Grovt havsalt, karvefrø, løkpulver og hvitløkpulver. Bland til det er godt blandet. Dekk til og la det hvile i 15 minutter.
  2. 22. Rør inn 2 kopper mel i gjærblandingen og bland, tilsett mer mel etter behov for at deigen skal slippe sidene av bollen og danne en ball på eltekroken. Elt på lav hastighet i 6 til 8 minutter til deigen er glatt og litt klissete.
  3. 33. Overfør deigen til en oljet bolle, vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk til og la den heve i ca. en time eller til den har doblet i størrelse.
  4. 44. Slå ned deigen. Dekk bollen igjen og sett den i kjøleskapet i 4 til 6 timer eller over natten for å la deigen hvile.
  5. 55. Kle et stekebrett med bakepapir. Strø lett over halvparten av Diamond Crystal® Grovt havsalt og halvparten av hele karvefrøene.
  6. 66. Del deigen i fire deler; dekk til og oppbevar alle unntatt én del i kjøleskapet. Del hver del i 6 like store biter og trill hver til en snor på ca. 30 cm. Plasser hver på det forberedte stekebrettet og trykk lett ned. Gjenta med resten av deigen.
  7. 77. Dekk stekebrettet lett til og la det hvile i 30 minutter.
  8. 88. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  9. 99. Spray eller pensle hver snor med vann og strø over resten av Diamond Crystal® Grovt havsalt og karvefrø.
  10. 1010. Stek i den forvarmede ovnen til de er pent brune, ca. 20 til 25 minutter.
  11. 1111. Overfør til en rist for å avkjøle.