Saltede karve- og rugstenger
Lær hvordan du lager saltede karve rugbrødstenger – en perfekt snacks eller tilbehør. Enkel oppskrift med sprø tekstur og fyldig smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer tørrgjær, aktiv
- 2. 1 teskje honning
- 3. 1 1/3 kopper lunkent vann (ca. 38°C)
- 4. 1 spiseskje olivenolje
- 5. 1 1/2 kopper rugmel
- 6. 1 teskje Diamond Crystal® fint havsalt
- 7. 2 spiseskjeer knuste karawayfrø
- 8. 1 teskje løkpulver
- 9. 1 teskje hvitløkpulver
- 10. 2 1/4 kopper hvetemel, eller mer etter behov
- 11. 1 spiseskje Diamond Crystal® grovt havsalt, delt
- 12. 1 spiseskje karawayfrø, delt
Fremgangsmåte
- 11. Løs opp gjæren i vann og honning i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. La det stå i 5 minutter eller til det dannes et kremaktig skum. Tilsett olivenolje, Diamond Crystal® Grovt havsalt, karvefrø, løkpulver og hvitløkpulver. Bland til det er godt blandet. Dekk til og la det hvile i 15 minutter.
- 22. Rør inn 2 kopper mel i gjærblandingen og bland, tilsett mer mel etter behov for at deigen skal slippe sidene av bollen og danne en ball på eltekroken. Elt på lav hastighet i 6 til 8 minutter til deigen er glatt og litt klissete.
- 33. Overfør deigen til en oljet bolle, vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk til og la den heve i ca. en time eller til den har doblet i størrelse.
- 44. Slå ned deigen. Dekk bollen igjen og sett den i kjøleskapet i 4 til 6 timer eller over natten for å la deigen hvile.
- 55. Kle et stekebrett med bakepapir. Strø lett over halvparten av Diamond Crystal® Grovt havsalt og halvparten av hele karvefrøene.
- 66. Del deigen i fire deler; dekk til og oppbevar alle unntatt én del i kjøleskapet. Del hver del i 6 like store biter og trill hver til en snor på ca. 30 cm. Plasser hver på det forberedte stekebrettet og trykk lett ned. Gjenta med resten av deigen.
- 77. Dekk stekebrettet lett til og la det hvile i 30 minutter.
- 88. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 99. Spray eller pensle hver snor med vann og strø over resten av Diamond Crystal® Grovt havsalt og karvefrø.
- 1010. Stek i den forvarmede ovnen til de er pent brune, ca. 20 til 25 minutter.
- 1111. Overfør til en rist for å avkjøle.