Jordnære potetmos
oppskrift på jordnære potetmos med en rustikk smak. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en enkel vegetarrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,0 kg store poteter (av hvilken som helst type)
- 2. 1 kopp helmelk
- 3. 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/4 teskje hvit pepper
- 6. Spesialutstyr: en potetpresse
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 220°C. Pakk hver potet inn i folie, og stikk deretter hull i potetene gjennom folien flere ganger med en gaffel. Stek potetene til de er møre, ca. 1 til 1 1/4 time. Varm opp melk, smør, salt og hvit pepper i en tykk 3-liters kjele over middels varme til smøret er smeltet. Mens melkeblandingen varmes, tar du av folien fra de stekte potetene, og mens de fortsatt er varme (bruk et kjøkkenhåndkle for å beskytte hendene eller hold potetene med tang), fjerner du skallet med en liten kniv eller deler potetene i to uten å skrelle dem, og skraper ut innmaten med en skje, og overfører det til en bolle. Kast skallet. Press de varme potetene gjennom en potetpresse ned i den varme melkeblandingen i kjelen, og rør forsiktig med en stor, varmebestandig silikonspatel til alt er godt blandet.