Raspberry Linzer-kaker

Raspberry Linzer-kaker

oppskrift på raspberry linzer bars - deilige, smøraktige kjeks med bringebærfyll. perfekt som søt snack eller dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 3. 1/4 kopp mandelmel eller mandelmelkvernet
  • 4. 1/4 vaniljestang, delt på langs
  • 5. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer (1 1/4 stikker) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2" terninger
  • 6. 2 store egg
  • 7. 1/3 kopp bringebærsyltetøy
  • 8. Raw sukker
  • 9. Ingrediensinformasjon: Mandelmel kan finnes i noen supermarkeder og i spesialforretninger for matvarer og helsekost.

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk de tre første ingrediensene i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; pisk for å blande. Tilsett smør; gni inn med fingrene til det dannes grove smuler. Pisk ett egg i en liten bolle; tilsett i melblandingen. Rør til deigen samler seg. Del i to. Arbeid med én del av gangen, og kjevle ut deigen mellom to ark med bakepapir til en rektangulær form på ca. 30 x 25 cm. Overfør til et stekebrett; avkjøl i 2 timer. Forvarm ovnen til 190°C. Fjern det øverste papiret fra en av deigenrullene. Vend den opp ned på et stekebrett; fjern det resterende papiret. Fordel syltetøy jevnt over, og la det være en kant på ca. 1,5 cm. Pisk ett egg i en liten bolle for å blande det; pensle lett over den enkle kanten. Fjern papiret fra den andre deigenrullen og vend den oppå syltetøyet, slik at den dekker. Fjern papiret. Trykk lett fra midten av deigen ut mot kantene for å slippe ut eventuelle luftlommer. Klem kantene sammen for å forsegle. Pensle toppen med resten av det piskede egget. Prikk deigen flere ganger med en gaffel. Strø over rå sukker. Stek til skorpen er gyllen, ca. 25 minutter. La avkjøle helt på en avkjølingsrist. Trim kantene og skjær i staver.
  2. 22. Pisk de tre første ingrediensene i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; pisk for å blande. Tilsett smør; gni inn med fingrene til det dannes grove smuler. Pisk ett egg i en liten bolle; tilsett i melblandingen. Rør til deigen samler seg. Del i to. Arbeid med én del av gangen, og kjevle ut deigen mellom to ark med bakepapir til en rektangulær form på ca. 30 x 25 cm.