Peanøttsmørrull

Peanøttsmørrull

Lær hvordan du lager deilige peanut butter rolls med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som snacks, rask å lage og smaker fantastisk!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 spiseskjeer melis, eller etter behov
  • 4 kopper hvitt sukker
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp hvitt mais sirup
  • 3 eggehviter
  • 1/2 kopp peanøttsmør, myknet, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Dryss en ren kjøkkenklut grundig med melis.
  2. 2Kok opp hvitt sukker, vann og mais sirup i en kjele. Rør ikke i blandingen når den begynner å koke. Varm opp til 115 grader Celsius (240 grader Fahrenheit), eller til en liten mengde sirup som dryppes i kaldt vann, danner en myk ball som flater ut når den tas opp av vannet og plasseres på en flat overflate.
  3. 3Pisk eggehviter i en glass-, metall- eller keramikkbolle på lav hastighet til myke topper dannes, ca. 5 minutter. Mens maskinen går, hell gradvis den varme sirupen i eggehvitene mens de piskes. Når all sirupen er tilsatt, øk hastigheten til middels og pisk til eggehvitene er tykke, stive og ikke lenger glansfulle. Sidene av bollen skal føles kalde.
  4. 4Lett dryss med melis på kjevlen. Kjevle ut eggehviteblandingen på kjøkkenkluten til en rektangulær form ca. 4,8 mm tykk. Fordel peanøttsmør jevnt over.
  5. 5Rull forsiktig godteriet til en logg og la det avkjøle. Skjær i biter ca. 1,3 cm tykke.