Peanøttsmørrull
Lær hvordan du lager deilige peanut butter rolls med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som snacks, rask å lage og smaker fantastisk!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 spiseskjeer melis, eller etter behov
- 4 kopper hvitt sukker
- 1 kopp vann
- 1 kopp hvitt mais sirup
- 3 eggehviter
- 1/2 kopp peanøttsmør, myknet, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Dryss en ren kjøkkenklut grundig med melis.
- 2Kok opp hvitt sukker, vann og mais sirup i en kjele. Rør ikke i blandingen når den begynner å koke. Varm opp til 115 grader Celsius (240 grader Fahrenheit), eller til en liten mengde sirup som dryppes i kaldt vann, danner en myk ball som flater ut når den tas opp av vannet og plasseres på en flat overflate.
- 3Pisk eggehviter i en glass-, metall- eller keramikkbolle på lav hastighet til myke topper dannes, ca. 5 minutter. Mens maskinen går, hell gradvis den varme sirupen i eggehvitene mens de piskes. Når all sirupen er tilsatt, øk hastigheten til middels og pisk til eggehvitene er tykke, stive og ikke lenger glansfulle. Sidene av bollen skal føles kalde.
- 4Lett dryss med melis på kjevlen. Kjevle ut eggehviteblandingen på kjøkkenkluten til en rektangulær form ca. 4,8 mm tykk. Fordel peanøttsmør jevnt over.
- 5Rull forsiktig godteriet til en logg og la det avkjøle. Skjær i biter ca. 1,3 cm tykke.