Gult kake med sveitsisk smørkrem

Gult kake med sveitsisk smørkrem

Lær hvordan du lager en saftig gul kake med fyldig sveitsisk smørkrem. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør, romtemperert, pluss mer til smøring
  • 2. 3 kopper kakehvetemel
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 1 1/2 spiseskje bakepulver
  • 5. 1 3/4 kopper sukker
  • 6. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 2 ekstra store egg
  • 8. 1 1/4 kopper hel melk
  • 9. Sveitsisk smørkrem, oppskrift følger
  • 10. 6 ekstra store eggehviter, romtemperert
  • 11. 1 1/4 kopp sukker (ikke melis; det vil ikke fungere)
  • 12. 1 teskje ferskpresset sitronsaft eller hvitvinseddik
  • 13. 4 staver (1 pund) smør, pluss mer etter behov, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: to runde kakeformer på 8 tommer (ca. 20 cm) i diameter.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av to runde kakeformer på 8 tommer og legg i bunnen bakepapir eller bakepapir med voks.
  4. 4Sikt sammen mel, salt og bakepulver, og sett til side.
  5. 5I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftig.
  6. 6Tilsett vanilje og egg, og pisk til alt er godt blandet.
  7. 7Veksle mellom å tilsette mel og melk, litt om gangen, og pisk godt etter hver gang.
  8. 8Fortsett å piske i ett minutt etter at all mel og melk er tilsatt.
  9. 9Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
  10. 10Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter.
  11. 11La kakene avkjøle i formene på en avkjølingsrist i 10 minutter.
  12. 12Ta kakene ut av formene og avkjøl helt på risten.
  13. 13Smør toppen av ett kakebunn med Swiss Smørkrem og legg det andre kakebunne oppå.
  14. 14Deretter smør du toppen og sidene av kaken.
  15. 15Server ved romtemperatur.
  16. 16Pisk eggehvitene i en bolle med en stålvisp eller en standmikser utstyrt med visp.
  17. 17Start maskinen på middels-sakte hastighet og pisk til eggehvitene begynner å bli skummende.
  18. 18Øk hastigheten til middels.
  19. 19Sakte tilsett sukkeret mens du pisker, og drypp inn sitronsaften omtrent halvveis i prosessen.
  20. 20Når alt sukker er tilsatt, øk hastigheten og pisk til stivpiskede topper dannes, og marengsen er glatt og svært blank.
  21. 21Skru ned hastigheten til middels-lav, og begynn å tilsette smør litt om gangen, slik at marengsen ikke renner ut av bollen.
  22. 22På dette stadiet vil marengsen falle sammen og se ødelagt ut, men det er normalt.
  23. 23Hvis marengsen ikke faller, tilsett litt mer smør til den gjør det.
  24. 24Øk hastigheten igjen til middels-høy og la den stå i 10 minutter.
  25. 25Ser det ut som smørkrem? Nei? La den stå og gjenta prosessen til den gjør det.
  26. 26Hvis det fortsatt ikke ser ut som smørkrem etter 30 minutter, tilsett mer smør til den gjør det.
  27. 27Tilpasset fra "Duff Steks: Think and Stek Like a Pro at Home" av Duff Goldman © William Morrow 2015.
  28. 28Videresendt med tillatelse fra Duff Goldman. Alle rettigheter forbeholdt.