
Gult kake med sveitsisk smørkrem
Lær hvordan du lager en saftig gul kake med fyldig sveitsisk smørkrem. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør, romtemperert, pluss mer til smøring
- 2. 3 kopper kakehvetemel
- 3. 3/4 teskje salt
- 4. 1 1/2 spiseskje bakepulver
- 5. 1 3/4 kopper sukker
- 6. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 2 ekstra store egg
- 8. 1 1/4 kopper hel melk
- 9. Sveitsisk smørkrem, oppskrift følger
- 10. 6 ekstra store eggehviter, romtemperert
- 11. 1 1/4 kopp sukker (ikke melis; det vil ikke fungere)
- 12. 1 teskje ferskpresset sitronsaft eller hvitvinseddik
- 13. 4 staver (1 pund) smør, pluss mer etter behov, myknet
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: to runde kakeformer på 8 tommer (ca. 20 cm) i diameter.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av to runde kakeformer på 8 tommer og legg i bunnen bakepapir eller bakepapir med voks.
- 4Sikt sammen mel, salt og bakepulver, og sett til side.
- 5I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftig.
- 6Tilsett vanilje og egg, og pisk til alt er godt blandet.
- 7Veksle mellom å tilsette mel og melk, litt om gangen, og pisk godt etter hver gang.
- 8Fortsett å piske i ett minutt etter at all mel og melk er tilsatt.
- 9Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
- 10Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter.
- 11La kakene avkjøle i formene på en avkjølingsrist i 10 minutter.
- 12Ta kakene ut av formene og avkjøl helt på risten.
- 13Smør toppen av ett kakebunn med Swiss Smørkrem og legg det andre kakebunne oppå.
- 14Deretter smør du toppen og sidene av kaken.
- 15Server ved romtemperatur.
- 16Pisk eggehvitene i en bolle med en stålvisp eller en standmikser utstyrt med visp.
- 17Start maskinen på middels-sakte hastighet og pisk til eggehvitene begynner å bli skummende.
- 18Øk hastigheten til middels.
- 19Sakte tilsett sukkeret mens du pisker, og drypp inn sitronsaften omtrent halvveis i prosessen.
- 20Når alt sukker er tilsatt, øk hastigheten og pisk til stivpiskede topper dannes, og marengsen er glatt og svært blank.
- 21Skru ned hastigheten til middels-lav, og begynn å tilsette smør litt om gangen, slik at marengsen ikke renner ut av bollen.
- 22På dette stadiet vil marengsen falle sammen og se ødelagt ut, men det er normalt.
- 23Hvis marengsen ikke faller, tilsett litt mer smør til den gjør det.
- 24Øk hastigheten igjen til middels-høy og la den stå i 10 minutter.
- 25Ser det ut som smørkrem? Nei? La den stå og gjenta prosessen til den gjør det.
- 26Hvis det fortsatt ikke ser ut som smørkrem etter 30 minutter, tilsett mer smør til den gjør det.
- 27Tilpasset fra "Duff Steks: Think and Stek Like a Pro at Home" av Duff Goldman © William Morrow 2015.
- 28Videresendt med tillatelse fra Duff Goldman. Alle rettigheter forbeholdt.