Komisk Pærecyrpudding

Komisk Pærecyrpudding

oppskriften på comice pærecrisp er en deilig og enkel dessert som passer perfekt for høstsesongen. lær hvordan du lager denne smakfulle retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp valnøtter eller mandler
  • 1 kopp hvetemel
  • 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 spiseskjeer vanlig sukker
  • 1/8 teskje malt kanel
  • en klype salt
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør
  • 6 modne pærer (ca. 900 gram), skrellet, kjernet og skåret i 1/2-tommers terninger
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer mel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Rist nøttene til de er duftende, ca. 7 eller 8 minutter, og hakk dem grovt. Bland mel, brunt sukker, vanlig sukker, kanel og salt i en bolle. Skjær smøret i små biter. Arbeid det inn i melet med fingrene til det blir smuldrete. Tilsett de hakkede nøttene og bland godt — toppingen skal holde sammen når du klemmer den. (Toppingen kan forberedes opptil en uke i forveien og oppbevares i kjøleskap.) Legg de hakkede pærene i en stor bolle. Tilsett sukker og smak til; juster om nødvendig. Strø melet over pærene og vend forsiktig. Hell blandingen over i en keramikkform som er akkurat stor nok til å romme frukten, og form den litt oppover midten. Skje toppingen over pærene, og trykk lett ned. Sett formen på et stekebrett for å fange opp eventuelt søl, og stek den midt i ovnen i 40 til 50 minutter, til toppingen er mørk gyldenbrun og saften har tyknet litt. Server varm med iskrem eller Armagnac-smaksatt pisket krem. Variasjoner: Andre frukter kan erstattes med de samme generelle forholdene, men noen frukter krever mer eller mindre sukker og mel, avhengig av deres naturlige sødme og saftighet. Rabarbra, for eksempel, krever mer av begge deler; epler trenger ikke mel i det hele tatt.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C. Rist nøttene til de er duftende, ca. 7 eller 8 minutter, og hakk dem grovt. Bland mel, brunt sukker, vanlig sukker, kanel og salt i en bolle. Skjær smøret i små biter. Arbeid det inn i melet med fingrene til det blir smuldrete. Tilsett de hakkede nøttene og bland godt — toppingen skal holde sammen når du klemmer den. (Toppingen kan forberedes opptil en uke i forveien og oppbevares i kjøleskap.)
  3. 3Legg de hakkede pærene i en stor bolle. Tilsett sukker og smak til; juster om nødvendig. Strø melet over pærene og vend forsiktig. Hell blandingen over i en keramikkform som er akkurat stor nok til å romme frukten, og form den litt oppover midten. Skje toppingen over pærene, og trykk lett ned. Sett formen på et stekebrett for å fange opp eventuelt søl, og stek den midt i ovnen i 40 til 50 minutter, til toppingen er mørk gyldenbrun og saften har tyknet litt. Server varm med iskrem eller Armagnac-smaksatt pisket krem.
  4. 4Variasjoner: Andre frukter kan erstattes med de samme generelle forholdene, men noen frukter krever mer eller mindre sukker og mel, avhengig av deres naturlige sødme og saftighet. Rabarbra, for eksempel, krever mer av begge deler; epler trenger ikke mel i det hele tatt.