Ambrosiasaus

Ambrosiasaus

Lær hvordan du lager en deilig ambrosia sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til desserter, iskrem og frukt. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper (pakket) lyst brunt sukker
  • 2 kopper mirin (søt japansk risvin)
  • 2 kopper redusert-salt soyasaus
  • 1 kopp hakket skrelt fersk ingefær (ca. én 10x2,5 cm stor bit)
  • 2 spiseskjeer malt koriander
  • 1/4 teskje hele svarte pepperkorn
  • **Spesialutstyr:** Fire rene 8-unse glasskrukker
  • Ingrediensinformasjon: Mirin fås kjøpt i japanske butikker og i den asiatiske matseksjonen i noen supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp sukker og 2 kopper vann i en middels tykk kjele over middels høy varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. La det koke i 2 minutter. Reduser varmen til middels; tilsett mirin og de neste 4 ingrediensene. La det småkoke, og rør ofte, til sausen tykner litt og har redusert til omtrent 4 kopper, ca. 60–70 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sikt over en stor varmebestandig kanne. Fordel sausen i glasskrukker. La den avkjøles. Skru på lokkene og sett i kjøleskapet. FORHÅNDSVIS: Ambrosiasaus kan lages opptil 2 måneder i forveien. Oppbevares kjølig.