
Smør- og romkarameller
oppskrift på smakfulle butter rum karameller, perfekte som søt snack eller gave. steg-for-steg guide til myke og smakfulle karameller.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- Grønnsaksolje til smøring
- 2 kopper lettbrunt sukker (14 oz)
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
- 1/4 teskje salt
- 1/4 kopp pluss 1 teskje mørk rom
- 1/4 teskje vanilje
- Spesialutstyr: bakepapir; et sukkermåler- eller frityrtermometer
Fremgangsmåte
- 1Kled bunnen og sidene av en 20 cm kvadratisk bakeform med bakepapir og smør bakepapiret. Kok opp brunt sukker, fløte, smør, salt og 1/4 kopp rom i en tung kjele på 3 til 4 liter, mens du rører til smøret er smeltet. La det koke over moderat varme, og rør hyppig, til termometeret viser 120°C (hardballstadiet), omtrent 15 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn vanilje og resten av rommen. Hell karamellen i bakeformen og la den avkjøle helt til den er fast, ca. 1 til 2 timer. Vend karamellen ut på et skjærebrett, fjern bakepapiret og snu karamellen slik at den blanke siden er opp. Skjær i 2,5 cm kvadrater.
- 2Kled bunnen og sidene av en 20 cm kvadratisk bakeform med bakepapir og smør bakepapiret.
- 3Kok opp brunt sukker, fløte, smør, salt og 1/4 kopp rom i en tung kjele på 3 til 4 liter, mens du rører til smøret er smeltet. La det koke over moderat varme, og rør hyppig, til termometeret viser 120°C (hardballstadiet), omtrent 15 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn vanilje og resten av rommen. Hell karamellen i bakeformen og la den avkjøle helt til den er fast, ca. 1 til 2 timer. Vend karamellen ut på et skjærebrett, fjern bakepapiret og snu karamellen slik at den blanke siden er opp. Skjær i 2,5 cm kvadrater.