Hvit sjokoladekake med kanel og sitron

Hvit sjokoladekake med kanel og sitron

oppskrift på hvit sjokoladekake med smak av kanel og sitron, perfekt som dessert eller til kaffebesøk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hele mandler, ristet
  • 2. 3/4 kopp finhakkede sprøe sitron-smakende kjeks (ca. 70 gram)
  • 3. 3 ss sukker
  • 4. 1 ts revet sitronskall
  • 5. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
  • 6. 85 gram hvit sjokolade av god kvalitet (som Lindt eller Stekr's), hakket
  • 7. 2 pakker à 225 gram kremost, romtemperert
  • 8. 1 1/4 kopp sukker
  • 9. 1 kopp rømme, romtemperert
  • 10. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 11. 2 ts finrevet sitronskall
  • 12. 2 ts vaniljeekstrakt
  • 13. 1 1/2 ts malt kanel
  • 14. 5 store egg
  • 15. 115 gram hvit sjokolade av god kvalitet (som Lindt eller Stekr's), hakket
  • 16. 1/4 kopp pisket krem
  • 17. 2 ts (pakket) revet sitronskall
  • 18. 1/3 kopp skivede mandler, ristet
  • 19. Hvit sjokoladekrøller

Fremgangsmåte

  1. 11. For crust: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 160°C (325°F). Pakk utsiden av en 23 cm (9-tommers) springform med høye kanter (2 3/4 tommer) inn med to lag aluminiumsfolie. Finhakk 1/2 kopp mandler, kjeks, sukker og sitrype i en foodprocessor. Tilsett smør og 1/2 kopp mandler. Kjør til nøttene er hakket og det dannes fuktige klumper. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen (ikke opp langs sidene) av formen. Stek til skorpen er gyllen, ca. 20 minutter. La avkjøle. Oppretthold ovnstemperaturen.
  2. 22. For fyll: Rør hvit sjokolade i toppen av et dobbelkoker over lett kokende vann til sjokoladen smelter. Avkjøl til lunkent, rør av og til. Bruk en elektrisk mikser og pisk kremost og sukker i en stor bolle til det er glatt. Pisk gradvis inn rømme og juice, deretter den smeltede sjokoladen, sitrype, vanilje og kanel. Pisk inn egg, ett om gangen.
  3. 33. For fyll: Rør hvit sjokolade i toppen av et dobbelkoker over lett kokende vann til sjokoladen smelter. Avkjøl til lunkent, rør av og til.
  4. 44. Bruk en elektrisk mikser og pisk kremost og sukker i en stor bolle til det er glatt. Pisk gradvis inn rømme og juice, deretter den smeltede sjokoladen, sitrype, vanilje og kanel. Pisk inn egg, ett om gangen.
  5. 55. Hell fyllet i kaken. Stek til kantene på ostekaken puffes opp og sprekker, og midten er akkurat stivnet, ca. 1 time og 15 minutter. Ta ut av ovnen. Bruk en liten kniv og løsne kaken fra sidene av formen. Fjern aluminiumsfolien. La ostekaken avkjøles uten dekke over natten.
  6. 66. Overfør fyllet til bunnen. Stek til kantene puffes opp og sprekker, og midten er akkurat stivnet, ca. 1 time og 15 minutter. Ta ut av ovnen. Løsne sidene av kaken med en liten kniv. Fjern aluminiumsfolien. La ostekaken avkjøles uten dekke over natten.
  7. 77. For topping: Bland hvit sjokolade og krem i toppen av et dobbelkoker over lett kokende vann. Rør til sjokoladen smelter. Visp inn revet sitrype. Avkjøl til romtemperatur. Løsne sidene av kaken fra formen. Overfør kaken til et serveringsfat. Hell toppingen over midten av kaken, og fordel jevnt, og la det være en 1/2 tommes kant rundt kanten av kaken. Pynt med skivede mandler og hvite sjokoladekrøller. La avkjøle til toppingen er kald. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  8. 88. For topping: Bland hvit sjokolade og krem i toppen av et dobbelkoker over lett kokende vann. Rør til sjokoladen smelter. Visp inn revet sitrype. Avkjøl til romtemperatur.
  9. 99. Løsne sidene av kaken fra formen. Overfør kaken til et serveringsfat. Hell toppingen over midten av kaken, og fordel jevnt, og la det være en 1/2 tommes kant rundt kanten av kaken. Pynt med skivede mandler og hvite sjokoladekrøller. La avkjøle til toppingen er kald. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)