Sjokoladevelvet iskrem

Sjokoladevelvet iskrem

Lær hvordan du lager silkemyk chocolate velvet iskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kvelder eller når du vil unne deg noe søtt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 ¾ kopp usøtet kakaopulver
  • 1 kopp sukker
  • 4 eggeplommer
  • ½ kopp melk
  • 2 kopper godt avkjølt kremfløte
  • 1/8 teskje salt
  • 2 teskjeer vanilje

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, bland kakao og sukker. I en metallbolle, med en mikser, pisk godt eggeplommene, melk og kakao-sukkerblandingen, og sil blandingen gjennom en fin sil over i en annen bolle. Sett bollen over en kjele med småkokevann, og med mikseren, pisk blandingen i 7 til 10 minutter, eller til den er tykk og har doblet i volum. Sett bollen i en bolle med is og kaldt vann, og med mikseren, pisk blandingen til den er kald. Rør inn fløten, saltet og vaniljen, og pisk til det er tykt og nesten doblet i volum. Overfør til iskremmaskinen og frys den i henhold til produsentens instruksjoner.