
Sjokoladevelvet iskrem
Lær hvordan du lager silkemyk chocolate velvet iskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kvelder eller når du vil unne deg noe søtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 ¾ kopp usøtet kakaopulver
- 1 kopp sukker
- 4 eggeplommer
- ½ kopp melk
- 2 kopper godt avkjølt kremfløte
- 1/8 teskje salt
- 2 teskjeer vanilje
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland kakao og sukker. I en metallbolle, med en mikser, pisk godt eggeplommene, melk og kakao-sukkerblandingen, og sil blandingen gjennom en fin sil over i en annen bolle. Sett bollen over en kjele med småkokevann, og med mikseren, pisk blandingen i 7 til 10 minutter, eller til den er tykk og har doblet i volum. Sett bollen i en bolle med is og kaldt vann, og med mikseren, pisk blandingen til den er kald. Rør inn fløten, saltet og vaniljen, og pisk til det er tykt og nesten doblet i volum. Overfør til iskremmaskinen og frys den i henhold til produsentens instruksjoner.