
Biscotti med karamelliserte hasselnøtter
Lær hvordan du lager deilige biscotti med karamelliserte hasselnøtter. En enkel oppskrift som gir sprø, søte kjeks perfekt til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp hasselnøtter
- 1 kopp sukker
- Non-stick spray
- 1/4 teskje kosher salt, pluss ekstra for krydring
- 3 egg
- 1 teskje mandelessens
- 2 sitroner, revet skall
- 2 kopper hvetemel, pluss ekstra til utforming av deigen
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje malt kanel
- Sitronkrem, se oppskrift
- 3 egg
- 1/3 kopp sukker
- 2 sitroner, revet skall
- 1 appelsin, revet skall og saftet
- 1/2 kopp sitronsaft, siltet
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, skåret i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Legg hasselnøttene i ett lag på et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
- 4Sett brettet midt i ovnen og stek til nøttene er litt over lysbrune, ca. 8–10 minutter.
- 5Sett til side for å avkjøle.
- 6Varm opp en stor, rustfri panne på middels varme.
- 7Pass på at pannen er tørr og ren for å unngå urenheter eller vann som kan påvirke karamellen du skal lage.
- 8Tilsett sukkeret.
- 9Rist lett på pannen for å fordele sukkeret jevnt i et lag på bunnen.
- 10Skru ned varmen og følg med på sukkeret mens det smelter og begynner å bli brunt.
- 11Løft pannen og svirvle sukkeret rundt av og til mens det smelter.
- 12Rør ikke med redskaper.
- 13Eventuelle urenheter på redskapet kan også forstyrre sukkeret mens det smelter.*
- 14Forbered et bakepapirkledd stekebrett eller en silikonmatte.
- 15Spray et lag med non-stick spray på bakepapiret, hvis du bruker det.
- 16Sett til side.
- 17Når hasselnøttene har avkjølt litt og karamellen er lysbrun, bruk en ren skje til å røre nøttene inn i karamellen.
- 18Spray skjeen med non-stick spray slik at sukkeret ikke setter seg fast.
- 19Rør nøttene slik at de dekkes av sukkeret.
- 20Bruk skjeen til å fordele nøttene på det forberedte bakepapiret.
- 21Fordel dem så jevnt som mulig uten å lage store klumper.
- 22Strø litt salt over.
- 23Sett til side for å avkjøle.
- 24I en middels stor bolle, visp sammen egg, mandelessens og sitrusskall.
- 25Sett til side.
- 26I en annen bolle, sikt sammen 1/4 teskje kosher salt, mel, bakepulver, natron og kanel.
- 27Sett til side.
- 28Rør inn melet i eggeblandingen.
- 29Bruk hendene til å fullføre blandingen av de våte og tørre ingrediensene.
- 30Bryt opp og hakk hasselnøttene grovt, og arbeid inn halvparten i deigen.
- 31Sett resten til snacks.
- 32Forbered et bakepapirkledd stekebrett og spray lett med bakekrem.
- 33Del deigen i to like deler.
- 34Bruk hendene til å forme hver del til en avlang form, ca. 5 cm bred og 30 cm lang.
- 35De skal ligne to brød.
- 36Plasser forsiktig de to leivene side om side på stekebrettet.
- 37For best resultat, la det være mest mulig plass mellom leivene.
- 38Sett stekebrettet midt i ovnen og stek, uten å forstyrre, i 25–30 minutter.
- 39Deigen skal være lysbrun og kan heve seg litt under stekingen.
- 40Ta ut av ovnen og la avkjøle på en flat overflate.
- 41Skru av ovnen.
- 42Når de er avkjølt, bruk en serrert kniv til å skjære leivene i 1/2 tomme tykke skiver, på skrå.
- 43Plasser skivene på stekebrettet med snittflaten opp i ett lag.
- 44Det skal være litt mellomrom mellom hver skive.
- 45Det føles nesten som om leivene er to puslespillbiter du skjærer opp og setter sammen igjen på stekebrettet.
- 46Sett stekebrettet tilbake i ovnen.
- 47La dem stå i ovnen i 10 minutter.
- 48Dette vil gjøre biscottiene fastere og lett ristet, men bare veldig lett.
- 49Ta ut av ovnen og avkjøl.
- 50Server med sitronkrem.
- 51I en stor, rustfri kjele, visp sammen egg, sukker, sitrusskall og appelsinskall.
- 52Fortsett å vispe til blandingen blir lysere i fargen, ca. 2–3 minutter.
- 53Rør inn sitron- og appelsinjuice.
- 54Sett kjelen på lav varme og kok under konstant omrøring til blandingen begynner å tykne.
- 55Pass på å skrape sidene av kjelen slik at kremen ikke danner skorpe eller brenner seg under kokingen.
- 56Etter noen minutter, begynn å vispe inn smør i skiver.
- 57Når alt smøret er innarbeidet, fjern kjelen fra varmen.
- 58Overfør kremen til en annen bolle for avkjøling, og dekk den tett med plastfolie.
- 59Plasten skal ligge direkte på kremen for å forhindre at det dannes en hinne mens den avkjøles.
- 60Server i en bolle ved siden av biscottiene, til å dyppe eller smøre på som syltetøy.
- 61Avkastning: ca. 1 til 1 1/2 kopp krem.
- 62Forberedelsestid: 10 minutter.
- 63Koketid: 10 minutter.
- 64Inaktiv forberedelsestid: 30 minutter.
- 65Enkel å lage: lett.




