Biscotti med karamelliserte hasselnøtter

Biscotti med karamelliserte hasselnøtter

Lær hvordan du lager deilige biscotti med karamelliserte hasselnøtter. En enkel oppskrift som gir sprø, søte kjeks perfekt til kaffen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp hasselnøtter
  • 1 kopp sukker
  • Non-stick spray
  • 1/4 teskje kosher salt, pluss ekstra for krydring
  • 3 egg
  • 1 teskje mandelessens
  • 2 sitroner, revet skall
  • 2 kopper hvetemel, pluss ekstra til utforming av deigen
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje malt kanel
  • Sitronkrem, se oppskrift
  • 3 egg
  • 1/3 kopp sukker
  • 2 sitroner, revet skall
  • 1 appelsin, revet skall og saftet
  • 1/2 kopp sitronsaft, siltet
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, skåret i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Legg hasselnøttene i ett lag på et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
  4. 4Sett brettet midt i ovnen og stek til nøttene er litt over lysbrune, ca. 8–10 minutter.
  5. 5Sett til side for å avkjøle.
  6. 6Varm opp en stor, rustfri panne på middels varme.
  7. 7Pass på at pannen er tørr og ren for å unngå urenheter eller vann som kan påvirke karamellen du skal lage.
  8. 8Tilsett sukkeret.
  9. 9Rist lett på pannen for å fordele sukkeret jevnt i et lag på bunnen.
  10. 10Skru ned varmen og følg med på sukkeret mens det smelter og begynner å bli brunt.
  11. 11Løft pannen og svirvle sukkeret rundt av og til mens det smelter.
  12. 12Rør ikke med redskaper.
  13. 13Eventuelle urenheter på redskapet kan også forstyrre sukkeret mens det smelter.*
  14. 14Forbered et bakepapirkledd stekebrett eller en silikonmatte.
  15. 15Spray et lag med non-stick spray på bakepapiret, hvis du bruker det.
  16. 16Sett til side.
  17. 17Når hasselnøttene har avkjølt litt og karamellen er lysbrun, bruk en ren skje til å røre nøttene inn i karamellen.
  18. 18Spray skjeen med non-stick spray slik at sukkeret ikke setter seg fast.
  19. 19Rør nøttene slik at de dekkes av sukkeret.
  20. 20Bruk skjeen til å fordele nøttene på det forberedte bakepapiret.
  21. 21Fordel dem så jevnt som mulig uten å lage store klumper.
  22. 22Strø litt salt over.
  23. 23Sett til side for å avkjøle.
  24. 24I en middels stor bolle, visp sammen egg, mandelessens og sitrusskall.
  25. 25Sett til side.
  26. 26I en annen bolle, sikt sammen 1/4 teskje kosher salt, mel, bakepulver, natron og kanel.
  27. 27Sett til side.
  28. 28Rør inn melet i eggeblandingen.
  29. 29Bruk hendene til å fullføre blandingen av de våte og tørre ingrediensene.
  30. 30Bryt opp og hakk hasselnøttene grovt, og arbeid inn halvparten i deigen.
  31. 31Sett resten til snacks.
  32. 32Forbered et bakepapirkledd stekebrett og spray lett med bakekrem.
  33. 33Del deigen i to like deler.
  34. 34Bruk hendene til å forme hver del til en avlang form, ca. 5 cm bred og 30 cm lang.
  35. 35De skal ligne to brød.
  36. 36Plasser forsiktig de to leivene side om side på stekebrettet.
  37. 37For best resultat, la det være mest mulig plass mellom leivene.
  38. 38Sett stekebrettet midt i ovnen og stek, uten å forstyrre, i 25–30 minutter.
  39. 39Deigen skal være lysbrun og kan heve seg litt under stekingen.
  40. 40Ta ut av ovnen og la avkjøle på en flat overflate.
  41. 41Skru av ovnen.
  42. 42Når de er avkjølt, bruk en serrert kniv til å skjære leivene i 1/2 tomme tykke skiver, på skrå.
  43. 43Plasser skivene på stekebrettet med snittflaten opp i ett lag.
  44. 44Det skal være litt mellomrom mellom hver skive.
  45. 45Det føles nesten som om leivene er to puslespillbiter du skjærer opp og setter sammen igjen på stekebrettet.
  46. 46Sett stekebrettet tilbake i ovnen.
  47. 47La dem stå i ovnen i 10 minutter.
  48. 48Dette vil gjøre biscottiene fastere og lett ristet, men bare veldig lett.
  49. 49Ta ut av ovnen og avkjøl.
  50. 50Server med sitronkrem.
  51. 51I en stor, rustfri kjele, visp sammen egg, sukker, sitrusskall og appelsinskall.
  52. 52Fortsett å vispe til blandingen blir lysere i fargen, ca. 2–3 minutter.
  53. 53Rør inn sitron- og appelsinjuice.
  54. 54Sett kjelen på lav varme og kok under konstant omrøring til blandingen begynner å tykne.
  55. 55Pass på å skrape sidene av kjelen slik at kremen ikke danner skorpe eller brenner seg under kokingen.
  56. 56Etter noen minutter, begynn å vispe inn smør i skiver.
  57. 57Når alt smøret er innarbeidet, fjern kjelen fra varmen.
  58. 58Overfør kremen til en annen bolle for avkjøling, og dekk den tett med plastfolie.
  59. 59Plasten skal ligge direkte på kremen for å forhindre at det dannes en hinne mens den avkjøles.
  60. 60Server i en bolle ved siden av biscottiene, til å dyppe eller smøre på som syltetøy.
  61. 61Avkastning: ca. 1 til 1 1/2 kopp krem.
  62. 62Forberedelsestid: 10 minutter.
  63. 63Koketid: 10 minutter.
  64. 64Inaktiv forberedelsestid: 30 minutter.
  65. 65Enkel å lage: lett.