
Pan Bagna
Lær hvordan du lager pan bagna, en klassisk italiensk smørbrød med deilige ingredienser. Perfekt for en rask lunsj eller bufé.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. En 16-tommers surdeigs- eller fullkornsbaguette
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 liten hvitløksfedd
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 85 gram mild geitost, for eksempel Montrachet
- 6 Kalamata-oliven (ikke tilgjengelig på bondens marked, men et flott tilskudd), uten stein og skivet
- 1 kopp ruccolasalat, vasket og tørket
- 3 store reddiker, skivet
- 1 ½ kopp skivet, kokt fersk tunfisk (ca. 170 gram)
- 3 små tomater, tynne skiver
- 8 store ferske basilikumblader, revet
Fremgangsmåte
- 1Halv opp brødet på langs, hul ut toppen og bunnen, og la igjen 1/2 tommers skall. Pensle bunnen med 1 spiseskje olje. I en blender bland resten av oljen (3 spiseskjeer) med hvitløk, eddik og salt etter smak, og kjør til dressingen er emulsifisert. Fordel geitosten i bunnen av skallet, og topp den med oliven, ruccola, reddiker, samt salt og pepper etter smak. Drypp reddikene med en tredjedel av dressingen, legg på tunfisk og krydre med salt og pepper, og hell over halvparten av resten av dressingen. Topp tunfisken med tomater, basilikum, samt salt og pepper etter smak. Drypp resten av dressingen over blandingen, og legg den øverste skallet på plass. Pakk pan bagnan godt inn i plastfolie og plasser den i en lav bakeform. Dekk den med et bakepapir og en stor gratinform fylt med flere 1-punds vekter, og la den avkjøle i 1 time. Pan bagnan kan lages 6 timer i forveien, og oppbevares dekket og avkjølt. Skjær den i 2-tommers skiver før servering.
- 2Halv opp brødet på langs, hul ut toppen og bunnen, og la igjen 1/2 tommers skall. Pensle bunnen med 1 spiseskje olje. I en blender bland resten av oljen (3 spiseskjeer) med hvitløk, eddik og salt etter smak, og kjør til dressingen er emulsifisert. Fordel geitosten i bunnen av skallet, og topp den med oliven, ruccola, reddiker, samt salt og pepper etter smak. Drypp reddikene med en tredjedel av dressingen, legg på tunfisk og krydre med salt og pepper, og hell over halvparten av resten av dressingen. Topp tunfisken med tomater, basilikum, samt salt og pepper etter smak. Drypp resten av dressingen over blandingen, og legg den øverste skallet på plass. Pakk pan bagnan godt inn i plastfolie og plasser den i en lav bakeform. Dekk den med et bakepapir og en stor gratinform fylt med flere 1-punds vekter, og la den avkjøle i 1 time. Pan bagnan kan lages 6 timer i forveien, og oppbevares dekket og avkjølt. Skjær den i 2-tommers skiver før servering.




