Pannekaker

Pannekaker

Lær hvordan du lager deilige pannekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask frokost eller brunch, med få ingredienser og liten innsats.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper helmelk, pluss mer ved behov
  • 2 store egg
  • 115 gram allsidig mel, pluss mer ved behov
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1 spiseskje usaltet smør, pluss mer ved behov
  • Rød druesirup, oppskrift følger, til servering
  • Fiken- og pærekompott med ferske pærer, oppskrift følger, til servering
  • 450 gram uten kjerner store røde druer, med stilk
  • 1/2 kopp honning
  • 1 sitron
  • 225 gram utkjernede dadler
  • 1/2 kopp tranebærjuice
  • 1/4 kopp honning
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 2 mellomstore Bosc- eller Anjou-pærer, kjernet og skåret i tynne skiver
  • 1 sitron, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Lag røren: I en stor bolle visper du grundig sammen melk og egg. Tilsett gradvis melet, kanelen og saltet, og visp litt etter litt til det ikke er noen synlige klumper. La røren hvile i 30 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
  3. 3Stek pannekakene: Varm opp en stor non-stick panne (eller en takke) på middels lav varme. Smelt smøret, og øs deretter ut litt av røren for å lage en testpannekake. Hvis røren er litt rennende og sprer seg for mye i pannen, visp inn ytterligere 1 til 2 spiseskjeer mel. Er røren for tykk? Tilsett litt melk og rør om. Stek i et par minutter til du ser bobler komme opp på overflaten. Vend pannekaken og stek i ytterligere ett minutt. Overfør til en tallerken, dekk løst med folie og hold varm i ovnen til du har en hel porsjon. Fortsett med resten av røren, og tilsett mer smør i pannen etter behov.
  4. 4Merk: Hvis du lager mindre pannekaker, la det være litt plass mellom hver for å la dem spre seg.
  5. 5Disse pannekakene kan serveres med rød druesirup, dadelkompott med fersk pære, eller begge deler.
  6. 6Kok druer: Varm opp en sautépanne eller en stor kjele som rommer druene over middels varme. Tilsett druene og 1/2 kopp vann, og la det småkoke. La det koke til druene sprekker og slipper ut væske, ca. 2–3 minutter. Sil av væsken i en ren panne (press ikke på druene når du siler, la druene bli igjen i silen til sausen), og sett pannen tilbake på middels varme. Tilsett honning og la det småkoke til væsken er litt tykkere og sirupaktig. Riv litt sitrusskall over. Klem ut saften av sitronen og tilsett den i sausen. Ha druene tilbake i sausen.
  7. 7Kok dadlene: Legg dadlene i en kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Tilsett tranebærjuice og honning, og la det koke til dadlene er møre. Visp for å bryte opp frukten, og tilsett litt vann hvis blandingen er for tørr.
  8. 8Kok pærene og avslutt: Varm opp en annen panne på middels varme, og tilsett smøret. Når det er smeltet, legg i pæreskivene og vend dem forsiktig slik at de dekkes av smøret. La dem koke til de er møre, ca. 3–5 minutter. Tilsett sitronsaften etter smak, og rør inn dadelkompotten.