Ristet tomat- og hvitløksputtanesca

Ristet tomat- og hvitløksputtanesca

en smakfull oppskrift på roasted tomato and roasted garlic puttanesca, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hvitløkshode
  • 12 til 14 store Roma- eller plommetomater
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kvister fersk marjoraan eller oregano, blader plukket av og hakket, eller 1 teskje tørket
  • 1/2 kopp utkjørte oliven med stein, løst pakket
  • 6 flate fileter av ansjos
  • 3 spiseskjeer avrent kapers fra Capote eller kapers med stilk
  • 1 liten Fresno-chili eller italiensk rød kirsebærpepper, frøet og grovhakket
  • 450 gram penne eller bucatini
  • 1/2 kopp hakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Arranger en avkjølingsrist over et bakepapir eller en bakeplate dekket med aluminiumsfolie for enkel rengjøring.
  3. 3Kutt av endene på hele hvitløksheadet for å eksponere alle fedd. Krydre hvitløken med litt salt, noe svart pepper og en skvett ekstra virgin olivenolje, og pakk den inn i folie.
  4. 4Del tomatene i to og legg dem i en bolle. Lett dryss over tomatene med ekstra virgin olivenolje. Krydre med salt, pepper og merian, og legg dem på bakeplaten med snittsiden ned. Stek tomatene i 20 til 25 minutter, snu dem deretter og stek i ytterligere 20 minutter. Stek hvitløken sammen med tomatene i 45 til 50 minutter.
  5. 5Ha omtrent to tredjedeler av tomatene i en food processor. Hakk resten av tomatene grovt, og sett til side. Press hvitløken ut av skallet og tilsett i food processoren, og kjør til det er jevnt. Hell blandingen over i en stor gryte, og tilsett oliven, ansjos, kapers og chili. Kok i 5 minutter for å la smakene blande seg. Overfør til en liten beholder for å kunne lage retten på forhånd og oppbevar i kjøleskapet, eller overfør til en serveringsskål. Oppbevar de hakkede tomatene separat, eller ha dem i serveringsskålen.
  6. 6For å servere, kok opp vann, tilsett salt og kok pastaen til den er al dente. Varm opp sausen. Vend pastaen i sausen og la det koke i 1 minutt for å dekke pastaen godt. Server i dype baller med mye persille, og drypp over mer ekstra virgin olivenolje.