Ristet tomat- og hvitløksputtanesca
en smakfull oppskrift på roasted tomato and roasted garlic puttanesca, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hvitløkshode
- 12 til 14 store Roma- eller plommetomater
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 kvister fersk marjoraan eller oregano, blader plukket av og hakket, eller 1 teskje tørket
- 1/2 kopp utkjørte oliven med stein, løst pakket
- 6 flate fileter av ansjos
- 3 spiseskjeer avrent kapers fra Capote eller kapers med stilk
- 1 liten Fresno-chili eller italiensk rød kirsebærpepper, frøet og grovhakket
- 450 gram penne eller bucatini
- 1/2 kopp hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Arranger en avkjølingsrist over et bakepapir eller en bakeplate dekket med aluminiumsfolie for enkel rengjøring.
- 3Kutt av endene på hele hvitløksheadet for å eksponere alle fedd. Krydre hvitløken med litt salt, noe svart pepper og en skvett ekstra virgin olivenolje, og pakk den inn i folie.
- 4Del tomatene i to og legg dem i en bolle. Lett dryss over tomatene med ekstra virgin olivenolje. Krydre med salt, pepper og merian, og legg dem på bakeplaten med snittsiden ned. Stek tomatene i 20 til 25 minutter, snu dem deretter og stek i ytterligere 20 minutter. Stek hvitløken sammen med tomatene i 45 til 50 minutter.
- 5Ha omtrent to tredjedeler av tomatene i en food processor. Hakk resten av tomatene grovt, og sett til side. Press hvitløken ut av skallet og tilsett i food processoren, og kjør til det er jevnt. Hell blandingen over i en stor gryte, og tilsett oliven, ansjos, kapers og chili. Kok i 5 minutter for å la smakene blande seg. Overfør til en liten beholder for å kunne lage retten på forhånd og oppbevar i kjøleskapet, eller overfør til en serveringsskål. Oppbevar de hakkede tomatene separat, eller ha dem i serveringsskålen.
- 6For å servere, kok opp vann, tilsett salt og kok pastaen til den er al dente. Varm opp sausen. Vend pastaen i sausen og la det koke i 1 minutt for å dekke pastaen godt. Server i dype baller med mye persille, og drypp over mer ekstra virgin olivenolje.