Gruyère- og spinatgrateng
oppskrift på deilige gruyere og spinatbakes. perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til steking
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 115 gram pancetta i tynne skiver, skåret i 1/2-tommers biter
- 2 sjalottløk, hakket
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- To skiver landbrød, 1/2 til 3/4 tommer tykke, skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 4 kopper)
- 6 store egg, pisket, romtempererte
- 2 kopper hakket spinat
- 1 1/2 kopper revet Gruyère (ca. 170 gram)
- 1/4 kopp melk, romtemperert
- Spesialutstyr: fire ramekiner på 280 gram
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser et ovnsstativ i midten av ovnen og forvarm til 200 grader Celsius. Spray fire ramekiner på 10 gram med vegetabilsk oljespray.
- 3Varm opp oljen over middels høy varme i en middels stor stekepanne. Tilsett pancetta og stek til den er brunet, ca. 6 minutter. Fjern pancetta med en hullsleiv og la den renne av på kjøkkenpapir. Tilsett sjalottløk, salt og pepper i den samme pannen. Stek over middels høy varme til de er myke, ca. 3 minutter.
- 4Bland sammen den stekte pancettan, sjalottløken, brødet, eggene, spinaten, Gruyère og melken i en middels bolle til alle ingrediensene er fuktige.
- 5Fordel blandingen i ramekiner. Sett ramekiner på et lite stekebrett og stek til de er gyldne, ca. 25 minutter.
- 6La ramekinene avkjøles i 20 minutter. Bruk en liten kniv til å løsne kantene, og vend dem ut av formene på serveringsfat. Server varme eller romtempererte.