Pekan- og sjokoladepraliner

Pekan- og sjokoladepraliner

Lær hvordan du lager deilige pecan og sjokolade praliner med denne enkle oppskriften. Perfekt som gave eller nytelse for sjokoladeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper pecannøtter i halve, pluss 24 til pynt
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 1 kopp (pakket) lys brunt sukker
  • 4. 1/2 kopp kremfløte
  • 5. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør
  • 6. 4 unser semisøt eller bittersøt sjokolade, smeltet
  • 7. Spesialutstyr: En sukkertemperaturmåler

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk to bakeplater med bakepapir. Rør forsiktig, og kok opp 2 kopper pekannøtter, begge sukkertyper, fløte og smør i en middels tykk kjele over middels høy varme. Fest et sukkertemperaturtermometer til siden av kjelen. La det koke, og sving kjelen av og til, til termometeret viser 120°C (236°F), ca. 7-8 minutter. Ta kjelen av varmen; rør kraftig med en tresleiv til blandingen tykner og pekannøttene er suspendert i sirupen, ca. 2-3 minutter. Slipp små topper av karamell med skje på de forberedte platene. La det avkjøle helt. Smelt litt sjokolade og hell over; plasser en pekannøtthalvdel på toppen. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca. 30 minutter. FORHÅNDSLAG: Kan lages en uke i forveien. Oppbevares lufttett i kjøleskapet. Ta ut av kjøleskapet og la det komme til romtemperatur før servering.
  2. 22. Dekk to bakeplater med bakepapir. Rør forsiktig, og kok opp 2 kopper pekannøtter, begge sukkertyper, fløte og smør i en middels tykk kjele over middels høy varme. Fest et sukkertemperaturtermometer til siden av kjelen. La det koke, og sving kjelen av og til, til termometeret viser 120°C (236°F), ca. 7-8 minutter. Ta kjelen av varmen; rør kraftig med en tresleiv til blandingen tykner og pekannøttene er suspendert i sirupen, ca. 2-3 minutter.
  3. 33. Slipp små topper av karamell med skje på de forberedte platene. La det avkjøle helt. Smelt litt sjokolade og hell over; plasser en pekannøtthalvdel på toppen. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca. 30 minutter. FORHÅNDSLAG: Kan lages en uke i forveien. Oppbevares lufttett i kjøleskapet. Ta ut av kjøleskapet og la det komme til romtemperatur før servering.