
Gresk yoghurtkake
Lær hvordan du lager en deilig gresk yoghurt ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning og sunnere enn tradisjonelle kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Koking spray
- 2 kopper kanel-sukker pita chips, lett knust
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 17-unse beholder naturell 2-prosent gresk yoghurt
- 8 unser fettredusert kremost, romtemperert
- 3 store egg
- 3/4 kopp sukker
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 teskje vanilje
- 1 teskje finrevet sitronskall
- Kosher-salt
- 2 kopper frosne ville blåbær
- 3/4 kopp usøtet ananasjuice
- 1 teskje uaromatisk gelatin
Fremgangsmåte
- 1Plasser et ovnsstativ i midten av ovnen og forvarm til 165 grader Celsius. Smør en 23 cm rund springform med kokespray. Pakk bunnen og sidene av formen med et stort stykke aluminiumsfolie, og sett formen på et stekebrett med kant. Ha pitachipsene i en food processor og puls til de er finhakket. Tilsett smøret og kjør til smulene er fuktige. Trykk smulene ned i bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen, ca. 1,5 cm opp. Stek til skorpen er lett tørr i utseende og aromatisk, ca. 5 minutter. La den avkjøle helt.
- 2I mellomtiden blander du yoghurt, kremost, egg, sukker, mel, vanilje, sitronskall og 1/2 teskje salt i en food processor og kjører til det er godt blandet og jevnt. Hell over den avkjølte bunnen og stek til midten akkurat har stivnet, 40–50 minutter. La den avkjøle helt på en avkjølingsrist, dekk deretter til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten.
- 3I mellomtiden legger du blåbær og ananasjuice i en middels stor kjele og lar det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter, fjern deretter fra varmen. Dryss gelatin over 1 spiseskje vann i en liten bolle og la det stå i 5 minutter. Rør den oppløste gelatinen inn i den varme blåbærblandingen til den er godt blandet. Overfør blandingen til en middels stor bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den tykner, ca. 3 timer.
- 4Etter at ostekaken er avkjølt, fjern ringen fra springformen. Skjær i skiver og server med blåbærsaus på toppen. Hvis sausen er for tykk, varm den opp i mikrobølgeovnen i 20 sekunder av gangen før du øser den over ostekaken.