
Sjokolademoussetårte
oppskrift på sjokolademosetorte - en rik og kremet dessert som passer til enhver anledning. enkel å lage og perfekt for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 3/4 kopper kakehvetemel
- 1/2 teskje natron
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 11 spiseskjeer usaltet smør
- 1 kopp sukker
- 2 store eggeplommer
- 1 teskje vanilje
- 1/2 kopp rømme
- 1/2 kopp melk
- 2 store eggehviter, pisket til veldig myke topper
- 1 kopp sukker
- 1 kopp vann
- 2 kopper skivede mandler
- 8 unser semisøt sjokolade, brutt i små biter
- 2 unser bitter sjokolade, brutt i små biter
- 1/2 teskje kanel
- 3 kopper kremfløte
- En bit semisøt sjokolade, til å lage sjokoladekrøller
Fremgangsmåte
- 1For å lage rømme-kaken: Smør og mel en 20 eller 23 cm rund kakeform og sett til side. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Sikt sammen kake melet, natron, bakepulver og salt, og sett til side. I en stor bolle, krem smøret med sukkeret til det er lyst og luftig, deretter pisk inn eggeplommene og vaniljen. I en målebeger, visp sammen rømmen og melken til det er glatt. Tilsett de tørre ingrediensene og rømmeblandingen vekselvis i den kremede smørblandingen, og avslutt med melke-blandingen. Vend inn eggehvitene forsiktig, og hell deretter i den forberedte formen. Stek på midterste rille i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. Avkjøl på en rist i 5 minutter, deretter løsne kaken fra formen og fortsett å avkjøle til romtemperatur. Pakk inn med plastfolie og sett i kjøleskapet til du er klar til å ferdigstille kaken.
- 2For å lage mandelpralin: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. I en liten kjele, kombiner sukker og vann over svak varme. Rør til sukkeret har smeltet, deretter øk varmen til høy og kok opp blandingen. La det koke i 1 minutt, fjern deretter fra varmen. I en blandebolle, bland de skivede mandlene med sukkersirupen og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Bruk en hullsleiv til å overføre nøttene til et lett oljet bakepapirkledd stekebrett, og stek til de er gylne, ca. 10-15 minutter. La nøttene avkjøle og knekk dem fra hverandre. Nøttene skal forbli hele, men være dekket av en gyllen sukkerskorpe.
- 3For å lage sjokolademousse: Kjøl en bolle og vispestålene til en elektrisk mikser i fryseren i 1 time. I mellomtiden, smelt sjokoladen over et vannbad, og rør inn kanelen. I den frosne blandebollen, pisk fløten til myke topper (ikke overpisk). Ta vannbadet ut av varmen. Vend 1/4 av den piskede fløten forsiktig inn i den smeltede sjokoladen med en slikkepott. Deretter vender du inn resten av den kalde fløten, 1/4 av gangen, og blander så lite som mulig bare for å få det godt innarbeidet.
- 4Når du er klar til å sette sammen kaken, del røm-kaken i to horisontalt med en lang skarp kniv. Plasser ett lag av kaken på et serveringsfat og smør et tykt lag med mousse over. Legg det andre laget oppå, og dekk toppen med et jevnt lag mousse. Fordel et lag med mousse rundt kantene, slik at kaken er helt dekket. Gni de sukkrede mandlene forsiktig inn i moussen jevnt rundt kantene av kaken. Bruk en skarp grønnsaksskreller til å skjære lange, tykke sjokoladekurl over toppen av kaken, og server umiddelbart.