
Ginger-søtpotetpai med kanelmeringue
oppskrift på ginger sweet-potato pie med deilig kanel-meringue, perfekt som dessert. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 pund søtpoteter (omtrent 4 mellomstore)
- 3/4 kopp melk
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/3 kopp sukker
- 2 store egg
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- en klype malt nellik
- 1/4 kopp kandisert ingefær* (omtrent 2 unser)
- paideig
- paivekter eller rå ris til å veie opp skallet
- 1 kopp sukker
- 2 teskjeer kanel
- 5 store eggehviter
- *finnes på noen supermarkeder og spesialbutikker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Prikk søtpotetene flere steder med en gaffel, og stek dem midt i ovnen til de er veldig myke, ca. 1 til 1 1/4 time. Når potetene er avkjølt nok til å håndteres, del dem i to og skrap ut nok av kjøttet til å måle 2 kopper, og sett resten til side for en annen bruk. I en foodprocessor puréer du kjøttet sammen med alle de resterende fyllegene unntatt ingefær til det er glatt. Finhakk ingefæren og rør den inn i fyllet. Fyllet kan lages ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La fyllet komme til romtemperatur før du fortsetter. På en lett melet overflate, og med en melet kjevle, kjevle ut deigen til en 35 cm runding (ca. 3 mm tykk) og legg den i en 23 cm glasspajefat. Trim deigen, slik at det er en 1,5 cm overheng, og lag en dekorativ kant ved å trykke den sammen. Prikk bunnen og sidene av skallet med en gaffel over hele. La skallet hvile i 30 minutter i kjøleskapet, eller til det er fast. Forvarm ovnen til 190°C. Dekk skallet med aluminiumsfolie og fyll det med paivekt eller rå ris. Stek skallet midt i ovnen i 25 minutter, og fjern forsiktig folien og vektene eller risen. Stek skallet til det er lett gyldent, ca. 10 minutter til. Hell fyllet i skallet og stek paien midt i ovnen i 40 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 200°C og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie.
- 3Prikk søtpotetene flere steder med en gaffel, og stek dem midt i ovnen til de er veldig myke, ca. 1 til 1 1/4 time. Når potetene er avkjølt nok til å hånd