
Sjokoladekannoli-smørbrødkjeks
Lær hvordan du lager deilige chocolate cannoli sandwich cookies med enkel oppskrift. Perfekt som en søt dessert til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 2 staver usaltet smør, kuttet i biter og romtemperert
- 2. 2/3 kopp sukker
- 3. 1/2 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 4. 3 spiseskjeer hel melk
- 5. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 1 1/2 kopper hvetemel
- 7. 3/4 kopp usøtet kakaopulver
- 8. 1/2 teskje salt
- 9. 1/4 teskje natron
- 10. 1/2 kopp mini sjokoladeknapper (valgfritt)
- 11. 1 1/2 kopper hakkede, ristet usaltede pistasjnøtter
- 12. 1 1/2 kopper (12 unser) mascarponeost
- 13. 3/4 kopp ricottaost
- 14. 1 1/2 kopper melis
- 15. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 16. 3/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Lag kjeksene: Pisk smør og begge sukkertypene med en mikser til det er kremaktig. Rør inn melken og vaniljen til det er godt blandet. I en middels stor bolle, sikt sammen mel, kakao, salt og natron. Med mikseren på lav hastighet, tilsett gradvis de tørre ingrediensene i smørblandingen og pisk til det er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene, hvis ønskelig. Form deigen til en 2-tommers tykk log på et ark med vokspapir. Pakk inn i vokspapiret og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett. Skjær deigen i 1/3-tommers tykke skiver med en skarp kniv. Legg skivene på det forberedte stekebrettet og stek i 10 minutter. La kjeksene avkjøle i noen minutter på stekebrettet, før de flyttes over til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
- 3I mellomtiden lager du fyllet: Bland 3/4 kopp pistasjnøtter, mascarpone, ricotta, melis, vanilje og salt med en mikser på lav hastighet til det er akkurat blandet; ikke overpisk, ellers blir fyllet for tykt. (Det kan forberedes dagen før og oppbevares i kjøleskapet.)
- 4For å sette sammen, legg ca. 1/2 tomme av fyllet mellom to kjeks. Gjenta med resten av kjeksene og fyllet. Rull kantene i de resterende 3/4 kopp pistasjnøtter.
- 5Fotograf: Jim Franco