Hello Fresh Mobile Banner
Brødpudding

Brødpudding

Lær hvordan du lager en smakfull bread pudding med enkle ingredienser. Perfekt som dessert eller søtt måltid, lett å lage og veldig godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 1/2 baguette eller fransk brød, med skorpe, skåret i små terninger
  • 3. 1 pund brunt sukker
  • 4. 1 1/2 kopper vann
  • 5. 1 1/2 teskjeer malt kanel
  • 6. 2 store Granny Smith epler, skrellet, kjernet og hakket
  • 7. 1 kopp valnøtter
  • 8. 1/2 pund kremost, avkjølt og hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en 33x23 cm glassform eller en lasagneform. Smelt smøret i en middels stor kjele, tilsett brødterningene og rør godt slik at de blir jevnt dekket. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 minutter, eller til de er lett brune og sprø. Ta ut brødet og skru opp ovnstemperaturen til 220 grader.
  2. 22. Bland sukker og vann i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen. Rør inn kanel og sett til side.
  3. 33. I en stor blandebolle, bland de hakkede eplene, valnøttene, kremosten og de ristet brødterningene. Drypp over den reserverte sukker-sirupen og bland godt slik at alt blir jevnt fordelt. Hell blandingen i den forberedte formen.
  4. 44. Stek uten lokk, av og til omrøring, i 15 minutter. Deretter stek i ytterligere 5 minutter uten å røre, til toppen er gyllenbrun og sprø, og væsken nesten har fordampet. Server varm med karafler med tung krem eller kremfløte ved bordet.