
Brødpudding
Lær hvordan du lager en smakfull bread pudding med enkle ingredienser. Perfekt som dessert eller søtt måltid, lett å lage og veldig godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 8 spiseskjeer usaltet smør
- 2. 1/2 baguette eller fransk brød, med skorpe, skåret i små terninger
- 3. 1 pund brunt sukker
- 4. 1 1/2 kopper vann
- 5. 1 1/2 teskjeer malt kanel
- 6. 2 store Granny Smith epler, skrellet, kjernet og hakket
- 7. 1 kopp valnøtter
- 8. 1/2 pund kremost, avkjølt og hakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en 33x23 cm glassform eller en lasagneform. Smelt smøret i en middels stor kjele, tilsett brødterningene og rør godt slik at de blir jevnt dekket. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 minutter, eller til de er lett brune og sprø. Ta ut brødet og skru opp ovnstemperaturen til 220 grader.
- 22. Bland sukker og vann i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen. Rør inn kanel og sett til side.
- 33. I en stor blandebolle, bland de hakkede eplene, valnøttene, kremosten og de ristet brødterningene. Drypp over den reserverte sukker-sirupen og bland godt slik at alt blir jevnt fordelt. Hell blandingen i den forberedte formen.
- 44. Stek uten lokk, av og til omrøring, i 15 minutter. Deretter stek i ytterligere 5 minutter uten å røre, til toppen er gyllenbrun og sprø, og væsken nesten har fordampet. Server varm med karafler med tung krem eller kremfløte ved bordet.