Kjernefysisk æra-fudge
oppskrift på nuclear-era fudge, en spennende og smakfull dessert som kan nytes hele året. perfekt for de som liker søte fristelser med et snev av historie.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør, eller etter behov
- 2 kopper hvitt sukker
- 1 kopp melk
- 2 (1 unse) firkanter med usøtet sjokolade
- 1 spiseskje lys maisirup
- 1/8 teskje salt
- 2 spiseskjeer smør, kuttet i biter
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp hakkede nøtter (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Smør en brødform og en dyp, 3-liters mikrobølgesikker kasserolle med 2 ss smør.
- 2Bland sukker, melk, sjokolade, sirup og salt i kasserollen. Dekk til med plastfolie.
- 3Varm sukkerblandingen i mikrobølgeovnen på høy effekt i 5 minutter; rør godt. Fjern plasten og fortsett å koke i mikrobølgeovnen til sjokoladeblandingen når soft-ball stadiet, ca. 113 °F (235 °C), i 4 til 7 minutter. Rør igjen grundig og fortsett å koke på høy effekt i 6 til 7 minutter. Legg smør oppå sjokoladeblandingen og sett til side for å la det smelte mens blandingen avkjøles.
- 4Rør inn vanilje i den avkjølte sjokoladeblandingen; pisk kontinuerlig med en tresleiv til fudgen er tykk og begynner å miste glansen. Vend nøtter inn i fudgen; spre raskt i den forberedte brødformen.
- 5La fudgen stå til den har stivnet, i 30 til 40 minutter. Skjær mens den fortsatt er litt varm.