Hello Fresh Mobile Banner
Tripe Aita

Tripe Aita

Lær hvordan du lager den deilige og unike triape aita, en klassisk italiensk dessert. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer oliven- eller druekernolje
  • 2. 1 stor løk, skivet 1/4 tomme tykk eller tynnere
  • 3. 1/2 kopp hvitløksfedd, hakket
  • 4. 2 røde paprika, kjernet ut, frø fjernet og kuttet i lengder på 1/2 tomme brede strimler
  • 5. 680 gram honningkake storfe tripe, delvis kokt, kuttet i 2,5 cm store terninger
  • 6. 1 stor, moden tomat, kjernet ut og grovhakket
  • 7. 1 spiseskje tomatpuré
  • 8. Bouquet garni av 5 eller 6 kvister timian, 1 laurbærblad og 6 til 8 kvister flatbladpersille, pakket inn i en osteklede eller bundet med kjøkkenhyssing
  • 9. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 10. 1/4 kopp hjemmelagde grove brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor kjele på middels høy varme. Tilsett oljen og varm den opp til den begynner å riple. Tilsett løk, hvitløk og paprika, rør om, reduser varmen til middels, og kok, rør av og til, i 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene har myknet og begynt å bli gylne. Rør inn tarm, tomat og tomatpuré, og tilsett bouquet garni og nok vann til å dekke nesten helt. Kok opp på høy varme, reduser varmen for å opprettholde en svak småkoking, og kok uten lokk i 1 time, eller til tarmen er mør når den stikkes med en gaffel (eller prøv å bite i et stykke). Fjern fra varmen. Hvis tarmen og grønnsakene har avgitt mye væske og sausen virker tynn, sil innholdet fra pannen og sett tarmen og grønnsakene til side. Hell væsken tilbake i pannen, kok opp, og kok til den er redusert til 1 1/2 kopp. Rør inn tarmen og grønnsakene i den reduserte sausen, og smak til med salt og pepper. Reduser varmen til middels for å varme opp tarmen igjen og tykne sausen ytterligere. Retten skal ha en gryteaktig konsistens, verken for våt eller tørr. (På dette tidspunktet kan retten avkjøles, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager. Varm opp før videre tilberedning.) For å servere, forvarm grillen. Overfør tarmen, grønnsakene og sausen til en ovnsikker, lav gratengform eller fire individuelle ildfaste former. Strø brødsmuler jevnt over toppen, og gratiner til de er gylne.
  2. 22. Varm opp en stor kjele på middels høy varme. Tilsett oljen og varm den opp til den begynner å riple. Tilsett løk, hvitløk og paprika, rør om, reduser varmen til middels, og kok, rør av og til, i 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene har myknet og begynt å bli gylne. Rør inn tarm, tomat og tomatpuré, og tilsett bouquet garni og nok vann til å dekke nesten helt. Kok opp på høy varme, reduser varmen for å opprettholde en svak småkoking, og kok uten lokk i 1 time, eller til tarmen er mør når den stikkes med en gaffel (eller prøv å bite i et stykke).
  3. 33. Fjern fra varmen. Hvis tarmen og grønnsakene har avgitt mye væske og sausen virker tynn, sil innholdet fra pannen og sett tarmen og grønnsakene til side. Hell væsken tilbake i pannen, kok opp, og kok til den er redusert til 1 1/2 kopp. Rør inn tarmen og grønnsakene i den reduserte sausen, og smak til med salt og pepper. Reduser varmen til middels for å varme opp tarmen igjen og tykne sausen ytterligere. Retten skal ha en gryteaktig konsistens, verken for våt eller tørr. (På dette tidspunktet kan retten avkjøles, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager. Varm opp før videre tilberedning.)
  4. 44. For å servere, forvarm grillen. Overfør tarmen, grønnsakene og sausen til en ovnsikker, lav gratengform eller fire individuelle ildfaste former. Strø jevnt over brødsmuler på toppen, og gratiner til de er gylne.