
Sjokoladesorbet
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull sjokoladesorbet. Perfekt som en frisk dessert på varme sommerdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper sukker
- 3 kopper vann
- 3/4 kopp usøtet kakaopulver, helst Dutch-process
- 1/4 teskje salt
- 1 teskje vanilje
- Spesialutstyr: iskremmaskin
Fremgangsmåte
- 1Kok sukker i en tørr, tung 2-liters kjele over moderat varme, uten å røre, til det begynner å smelte. Fortsett å koke, av og til med en gaffel, til sukkeret er smeltet til en dyp gylden karamell. Tilsett vann (karamellen vil stivne og dampe kraftig) og kok over moderat lav varme, mens du rører, til karamellen er oppløst. Tilsett kakao og salt, pisk til det er oppløst, deretter overfør til en bolle og avkjøl, av og til med å røre. Rør inn vanilje, og sett deretter i kjøleskapet, dekket, til det er kaldt (ca. 2 timer). Frys i iskremmaskin, overfør deretter til en lufttett beholder og sett i fryseren for å stivne.
- 2Kok sukker i en tørr, tung 2-liters kjele over moderat varme, uten å røre, til det begynner å smelte. Fortsett å koke, av og til med en gaffel, til sukkeret er smeltet til en dyp gylden karamell.
- 3Tilsett vann (karamellen vil stivne og dampe kraftig) og kok over moderat lav varme, mens du rører, til karamellen er oppløst.
- 4Tilsett kakao og salt, pisk til det er oppløst, deretter overfør til en bolle og avkjøl, av og til med å røre. Rør inn vanilje, og sett deretter i kjøleskapet, dekket, til det er kaldt (ca. 2 timer).
- 5Frys i iskremmaskin, overfør deretter til en lufttett beholder og sett i fryseren for å stivne.