Hello Fresh Mobile Banner
Bay Scallop, reker og Ahi-tunfisk ceviche i tortillakopper

Bay Scallop, reker og Ahi-tunfisk ceviche i tortillakopper

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull ceviche med scallop, reker og ahi tunfisk servert i tortillakopper. Perfekt for forrett eller sommerfest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Peanøttolje til steking
  • 2. 4 til 6 små, tynne mais tortillas, omtrent 20 centimeter i diameter
  • 3. 225 gram reker, skrelte og renset
  • 4. 225 gram ferske babybayskjell, uten sidemuslinger
  • 5. 225 gram ahi-tuna, i terninger
  • 6. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 7. 3 til 4 spiseskjeer fersk limesaft
  • 8. 6 spiseskjeer hakket fersk koriander, pluss 6 kvister til pynt
  • 9. 1/2 middels rød løk, skåret i 1/4-tommers terninger
  • 10. 1 middels moden tomat, skrelt, uten frø og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 11. Salt
  • 12. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor, tung kjele varmer du opp 12–15 centimeter med olje til 190 grader Celsius. Friter tortillalefsene, én etter én, i den varme oljen til de er myke, omtrent 10 sekunder, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Sett til side, dekket, på et varmt sted. Varm opp "potetneste" kurver i den varme oljen i noen sekunder, eller til de er veldig varme. Pass på at en myk tortilla passer i bunnen av kurven, og plasser den mindre kurven oppå tortillaen. Dypp kurvene i den varme oljen og kok til tortillaen er sprø og gyllenbrun. Ta ut tortillalokket fra kurven og snu det opp ned på kjøkkenpapir for å renne av. Gjenta prosedyren med de andre tortillaene. (Hvis du ikke har en potetneste-kurv, kan du også legge tortillaene én etter én på overflaten av den varme oljen, og deretter umiddelbart presse midten ned til bunnen med en liten tom boks, slik at du lager en fri form for kopp. Husk å bruke tang og varmebestandige hansker for å beskytte deg.)
  2. 22. Kutt rekene i biter som er like store som breiflabbskivene. Oppbevar rekene, ahi og breiflabb separat i kjøleskapet.
  3. 33. I en bolle blander du sammen olivenolje, limesaft, koriander, rødløk og tomat, og krydrer med salt og pepper etter smak. Tilsett sjømatblandingen i denne marinaden og la den marinere i kjøleskapet i 15 til 45 minutter.
  4. 44. Plasser tortillalokkene på tallerkener. Fordel cevichen i koppene og pynt med kvister av koriander.