
Baja-fisketacos med chipotle-krem
oppskrift på deilige baja fish tacos med kremet chipotle saus. perfekt for sommermåltidet eller en smaksrik forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 lbs. halibut, snapper eller torsk, skåret i 2x1 tommers biter
- 2. 1 boks tempuradeig
- 3. 1 ½ kopper club soda
- 4. 2 kopper strimlet Napa-kål
- 5. ½ kopp tynne skiver av rød løk
- 6. 8 mais tortillas
- 7. ferske korianderkvister
- 8. 2 lime, skåret i båter
- 9. salt og pepper etter smak
- 10. peanøttolje til steking
- 11. 1 kopp rømme
- 12. 1 finhakket chipotle med saus, eller etter smak
- 13. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. FISKETACOS: Varm opp peanøttolje til 175°C i en stor nederlandsk ovn eller frityrgryte. I en 23 x 33 cm glassform blandes club soda og tempuradeig. Krydre fisken med salt og pepper. Dypp fiskestykker i deigen og legg dem forsiktig i den varme oljen for å koke.
- 22. Stek i omtrent 3 minutter til de er gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir. Varm opp tortillalefser i mikrobølgeovnen eller i en tørr stekepanne over middels varme. Legg litt stekt fisk på hver mais-tortilla og topp med chipotle-krem, rødløk, kål og koriander. Press over litt fersk limejuice og nyt.
- 33. CHIPOTLE-KREM: Bland ingrediensene i en liten bolle med en skje eller slikkepott til det er godt blandet, og juster mengden chipotle etter smak.