Hello Fresh Mobile Banner
S'mores-crêpes

S'mores-crêpes

lær hvordan du lager deilige s'mores crêpes med minimal innsats. perfekt for søte stunder og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp helmelk
  • 3 store egg
  • 1 kopp fullkornspastrymel eller speltmel
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss ekstra til pensling av pannen
  • 1 teskje sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 170 gram 60 % bittersøt sjokolade, brutt i små biter eller hakket
  • 6 spiseskjeer kremfløte
  • 1 1/2 kopper marshmallow-spread (hjemmelaget eller kjøpt)
  • 1 til 2 teskjeer varmt vann
  • 1 spiseskje usaltet smør, smeltet
  • 2 teskjeer melis
  • 170 gram bringebær (1 1/4 kopper; valgfritt)
  • Spesialutstyr: 25 cm non-stick stekepanne (helst med en 20 cm bunn)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag crêpedeig: I en blender, bland alle ingrediensene til crêpene og kjør på lav hastighet til det blir jevnt (skrap ned sidene av blenderen om nødvendig, og kjør igjen til det er glatt; ikke overblend). Overfør til en lufttett beholder og sett i kjøleskapet, dekket, i minst 1 time.
  2. 2Lag sjokoladefyll mens deigen avkjøles: I en liten tykk kjele over middels-lav varme, smelt sjokolade og fløte under omrøring til det er glatt. Overfør til en liten skål og sett til side.
  3. 3Lag marshmallowfyll mens deigen avkjøles: I en bolle, visp sammen marshmallow-spread og vann (begynn med 1 teskje vann) til det blir lett å smøre. Hold dekket ved romtemperatur.
  4. 4Stek crêpene: Visp opp deigen. Pensle en stekepanne lett med litt ekstra smør og varm opp på middels varme til den er varm. Fyll en måleskje på 1/4 kopp med deigen, tre fjerdedeler full, og hell den i pannen. Løft pannen fra varmen og hell i deigen, vipp og roter pannen for å dekke bunnen med et tynt, jevnt lag. (Hvis deigen setter seg før pannen er dekket, reduser varmen litt. Neste crêpe blir bedre. Hvis deigen er for tykk til å lage en tynn crêpe, rør inn 1 til 2 spiseskjeer vann.) Stek crêpen til den er gyllen rundt kantene og tørr i midten, ca. 45 sekunder. Løsne crêpen fra pannen med en varmebestandig plastspatel; bruk fingertuppene eller spatelen til å vende crêpen. Stek til undersiden er gyllen, ca. 15 sekunder, og legg deretter crêpen på et kjøkkenhåndkle og brett håndkleet over. Lag flere crêper, pensle pannen med litt ekstra smør av og til (det er ikke nødvendig å pensle hver gang), og legg dem oppå hverandre i håndkleet. (Du bør ha omtrent 12 til 14 crêper.)
  5. 5Lag flere crêper på samme måte: Visp opp deigen. Pensle pannen lett med ekstra smør og varm opp på middels varme til den er varm. Fyll en måleskje på 1/4 kopp med deigen, tre fjerdedeler full, og hell i pannen. Vipp og roter for å dekke bunnen med et tynt lag. Stek til gyllen rundt kantene og tørr i midten, ca. 45 sekunder. Løsne fra pannen og vend crêpen. Stek til den er gyllen på undersiden, ca. 15 sekunder, og legg den på et kjøkkenhåndkle og brett håndkleet over.
  6. 6Sett sammen crêpene: Forvarm ovnens grillelement. Legg en crêpe på en arbeidsflate. Fordel 1 spiseskje sjokoladefyll jevnt over crêpen. Legg på 1 spiseskje marshmallow og spre jevnt. Brett crêpen i to, og brett den deretter i tredjedeler for å danne en kileform. Fyll og brett de resterende crêpene på samme måte, og legg dem på et smørt, stort, rimet stekebrett. Pensle crêpene lett med smør, og sikt over melis. Grill crêpene ca. 15 cm fra varmen til de er gyllenbrune, ca. 1–2 minutter. Overfør til tallerkener og server med bringebær hvis ønskelig.