
Cantaloupe og krem-sherry granita
Lær hvordan du lager en deilig cantaloupe og cream sherry granita, perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp vann
- 1/3 kopp sukker
- 2 mellomstore cantaloupe, fjernet frø og skåret i 2,5 cm store biter (8 kopper)
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 6 spiseskjeer krem-Sherry
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst, og avkjøl deretter sirupen. Kjør cantaloupe i en blender sammen med sirupen, sitronsaft, sherry og 1/8 teskje salt (i porsjoner om nødvendig) til det blir glatt. Hell blandingen i en 13 x 9 tommers non-reaktiv bakeform og frys til den er delvis frossen, omtrent 2 timer. Skrap og rør med en gaffel, og knus eventuelle klumper. Fortsett å fryse, og skrap opp til to ganger underveis, til isen er jevnt frossen, omtrent 3 timer til.