Laktosefri peanøttkaramell

Laktosefri peanøttkaramell

oppskrift på lactose free peanut brittle, en søt og sprø godbit uten melk. perfekt for deg med laktoseintoleranse. prøv denne enkle oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer fettfett
  • 2 teskjeer smøraroma
  • 1 kopp kvitt sukker
  • 1 kopp rå peanøtter
  • 1/2 kopp mais sirup
  • 1/4 kopp vatn
  • 1/4 teskje salt
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en bakeplate.
  2. 2Rør smørfett og smørsmakstilsetning sammen i en bolle til det er godt blandet.
  3. 3Rør sukker, peanøtter, mais sirup, vann og salt sammen i en kjele på 2 liter. Varm blandingen over middels høy varme, rør hyppig, til temperaturen når 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit), eller til en liten mengde sirup som dryppes i kaldt vann, danner harde, sprø tråder, omtrent 15 minutter. Ta av varmen.
  4. 4Rør forsiktig inn natron og vanilje i peanøttblandingen til det er godt innarbeidet. Rør smørfettblandingen inn i peanøttblandingen til den er oppløst.
  5. 5Hell peanøttblandingen i ett lag på den forberedte bakeplaten; avkjøl til den er hard. Knekk den sprøe karamellen i biter.