Laktosefri peanøttkaramell
oppskrift på lactose free peanut brittle, en søt og sprø godbit uten melk. perfekt for deg med laktoseintoleranse. prøv denne enkle oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 2 spiseskjeer fettfett
- 2 teskjeer smøraroma
- 1 kopp kvitt sukker
- 1 kopp rå peanøtter
- 1/2 kopp mais sirup
- 1/4 kopp vatn
- 1/4 teskje salt
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Smør en bakeplate.
- 2Rør smørfett og smørsmakstilsetning sammen i en bolle til det er godt blandet.
- 3Rør sukker, peanøtter, mais sirup, vann og salt sammen i en kjele på 2 liter. Varm blandingen over middels høy varme, rør hyppig, til temperaturen når 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit), eller til en liten mengde sirup som dryppes i kaldt vann, danner harde, sprø tråder, omtrent 15 minutter. Ta av varmen.
- 4Rør forsiktig inn natron og vanilje i peanøttblandingen til det er godt innarbeidet. Rør smørfettblandingen inn i peanøttblandingen til den er oppløst.
- 5Hell peanøttblandingen i ett lag på den forberedte bakeplaten; avkjøl til den er hard. Knekk den sprøe karamellen i biter.




