
Kremkake med bingbærsaus
oppskrift på en deilig cream cake med frisk bing kirsebærsauce. perfekt som dessert til enhver anledning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pakke (ca. 518 gram) hvit kakeblanding
- 2 kopper melk
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/8 teskje salt
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 egg, pisket
- 1 spiseskje smør
- 1 1/2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 1 pint kremfløte
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 2 (28 gram) plater med semisøt sjokolade
- 1 (425 gram) boks med utkjernede Bing-kirsebær, med saften
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1/4 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Forbered og stek kakerøren i henhold til produsentens instruksjoner for to 9-tommers lag.
- 2Mens kaken stekes, lag fyllet. Ha melk i en kjele over middels varme. Visp sammen sukker, salt og maisstivelse, og rør det inn i melken. Tilsett egget, og kok opp blandingen under konstant omrøring. Når blandingen tykner, fjern den fra varmen og rør inn smør og vanilje. Hell over i en skål. Legg plastfolie direkte på overflaten av puddingen, og sett den i kjøleskapet til den er avkjølt.
- 3Lag glasuren etter at kaken og puddingen er avkjølt. For å lage glasuren, pisk kremfløten, sukkeret og vaniljen til stiv krem.
- 4Bruk en serrert kniv til å dele hvert kakebunnlag i to horisontalt. Smør fyllet mellom lagene. Dekorer med den piskede kremglasuren. Bruk en grønnsaksskreller til å skrape sjokoladekuler av sjokoladeplaten direkte på kaken. Hvis dette ikke fungerer godt for deg, kan du bruke et ostehøvel til å skive sjokoladen, og deretter strø den over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
- 5For å lage sausen, hell kirsebærsaften i en liten kjele. Kok opp over høy varme, og løs opp maisstivelsen i 1/4 kopp vann, og rør den inn i den kokende kirsebærsaften. La det koke og røre til sausen igjen koker, tykner og blir klar. Rør inn kirsebærene i sausen. Server varm eller kald.



