Honningglasert ferskepai med mascarponekrem

Honningglasert ferskepai med mascarponekrem

Lær hvordan du lager en deilig honning-glassert ferskepai med kremet mascarpone. Perfekt som dessert eller sommerkos. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 3 spiseskjeer melis
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • Ca. 3 1/2 spiseskjeer isvann
  • 1/4 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 2 teskjeer revet sitrusskall av sitron
  • 6 modne mellomstore ferskner, skrellet, delt i to, fjernet kjernene, skåret i 1/2-tommers skiver (ca. 4 kopper)
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i små biter
  • 2 spiseskjeer skivede mandler
  • 2 spiseskjeer ferskenmarmelade, smeltet
  • 1 kopp kald piskefløte
  • 6 spiseskjeer mascarponeost*
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1For crust: Blend mel, sukker og salt i en foodprocessor. Bruk av/på-knappen for å hakke inn smør til det dannes små, erte-store biter. Med maskinen i gang, tilsett nok isvann, en spiseskje av gangen, til deigen samler seg i fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie; la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Kjevl ut deigen på en lett melet overflate til en 12-tommers runding. Overfør den til en 23 cm stor terteform med løs bunn. Trim overheng på ca. 2,5 cm. Brett inn overhengen og trykk den ut for å danne doble, tykke kanter. Trykk langs den indre kanten av deigen for å løfte den 3–6 mm over toppen av formen. Prikk bunnen med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i 1 time. Forvarm ovnen til 200°C. Stek tertebunnen til den er gyllen, og stikk med gaffel hvis det dannes bobler, ca. 25 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, pakk inn i plast og oppbevar i romtemperatur.)
  2. 2Blend mel, sukker og salt i en foodprocessor. Bruk av/på-knappen for å hakke inn smør til små, erte-store biter dannes. Med maskinen i gang, tilsett nok isvann, en spiseskje av gangen, til deigen samler seg i fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie; la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
  3. 3Kjevl ut deigen på en lett melet overflate til en 30 cm runding. Overfør den til en 23 cm stor terteform med løs bunn. Trim overheng på ca. 2,5 cm. Brett inn overhengen og trykk den ut for å danne doble, tykke kanter. Trykk langs den indre kanten av deigen for å lø