Røkt fisk med fennikel- og ruccolasalat

Røkt fisk med fennikel- og ruccolasalat

oppskrift på en frisk og smakfull rett med røkt fisk, fennikel og ruccolasalat. enkel å lage og perfekt for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund tynne skiver av røkt fisk (som sable, ørret eller hvitfisk)
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 fersk fennikelknoll, trimmet, delt vertikalt i to, kjernet ut og skivet tynne
  • 2 kopper (pakket) babyruccola
  • 3 spiseskjeer hakkede ferske gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Legg fisken i overlapping på den ene siden av fatet. Visp sammen olje og sitronsaft i en bolle. Smak til dressingen med salt og pepper. Vend halvparten med fennikel og den andre halvparten med ruccola. Legg begge oppå hver sin side av fisken. Strø over finhakket gressløk.
  2. 2Legg fisken i overlapping på den ene siden av fatet. Visp sammen olje og sitronsaft i en bolle. Smak til dressingen med salt og pepper. Vend halvparten med fennikel og den andre halvparten med ruccola. Legg begge oppå hver sin side av fisken. Strø over finhakket gressløk.