
Røkt fisk med fennikel- og ruccolasalat
oppskrift på en frisk og smakfull rett med røkt fisk, fennikel og ruccolasalat. enkel å lage og perfekt for sommermiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund tynne skiver av røkt fisk (som sable, ørret eller hvitfisk)
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 fersk fennikelknoll, trimmet, delt vertikalt i to, kjernet ut og skivet tynne
- 2 kopper (pakket) babyruccola
- 3 spiseskjeer hakkede ferske gressløk
Fremgangsmåte
- 1Legg fisken i overlapping på den ene siden av fatet. Visp sammen olje og sitronsaft i en bolle. Smak til dressingen med salt og pepper. Vend halvparten med fennikel og den andre halvparten med ruccola. Legg begge oppå hver sin side av fisken. Strø over finhakket gressløk.
- 2Legg fisken i overlapping på den ene siden av fatet. Visp sammen olje og sitronsaft i en bolle. Smak til dressingen med salt og pepper. Vend halvparten med fennikel og den andre halvparten med ruccola. Legg begge oppå hver sin side av fisken. Strø over finhakket gressløk.





