Hello Fresh Mobile Banner
Sommermelon med basilikum-myntegranita

Sommermelon med basilikum-myntegranita

oppdag en enkel og forfriskende oppskrift på sommer melon med basilikum-mynte granita. perfekt for varme sommerdager og elegant servering.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp sukker pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 2. 3/4 kopp hakkede ferske mynteblader
  • 3. 3/4 kopp hakkede ferske basilikumblader
  • 4. 2 spiseskjeer revet limeskall
  • 5. 1 1/2 kopper fersk limejuice
  • 6. 1 1/4 kopper vann
  • 7. 3 små meloner, delt i to på langs, frø fjernet, hver halvdel delt i 8 båter (ca. 2 cm brede), skrelt
  • 8. 2 spiseskjeer tynne skiver av fersk mynte, pluss 8 ferske kvister til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sukker, hakket mynte, basilikum og limeskall i en middels bolle. Mos med tresleiv til urtene blir mørkegrønne, ca. 3 minutter. Rør inn limesaft og 1 1/4 kopper vann. La stå i 1 time. Sil over i en stor bolle, press på fasthetene. Overfør 1/2 kopp lime-sirup til en liten kanne; dekk til og sett i kjøleskapet. Hell resten av lime-sirupen i en metallform på 13x9x2 tommer. Sett formen i fryseren. Rør i sirupen med en gaffel hver time til den er frossen, ca. 4 timer. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i fryseren.) Fordel melonebiter i åtte flate suppeskåler. Drypp melonen med den reserverte lime-sirupen. Skrap granitaen i flak med en gaffel. Skje en generøs halv kopp granita oppå melonen i hver skål. Strø over skivet mynte, pynt med myntestilker, og server.
  2. 2Bland sukker, hakket mynte, basilikum og limeskall i en middels bolle. Mos med tresleiv til urtene blir mørkegrønne, ca. 3 minutter. Rør inn limesaft og 1 1/4 kopper vann. La stå i 1 time. Sil over i en stor bolle, press på fasthetene. Overfør 1/2 kopp lime-sirup til en liten kanne; dekk til og sett i kjøleskapet. Hell resten av lime-sirupen i en metallform på 13x9x2 tommer. Sett formen i fryseren. Rør i sirupen med en gaffel hver time til den er frossen, ca. 4 timer. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i fryseren.)
  3. 3Fordel melonebiter i åtte flate suppeskåler. Drypp melonen med den reserverte lime-sirupen. Skrap granitaen i flak med en gaffel. Skje en generøs halv kopp granita oppå melonen i hver skål. Strø over skivet mynte, pynt med myntestilker, og server.